Czornyj, co ogolnie myslisz o tym sofcie? Spotkalem sie z opiniami, ze, o ile ma sie obslugiwany czujnik, to pozwala to z niego wycisnac maksimum, bez sztucznych ograniczen, ktore producenci narzucaja w firmowym oprogramowaniu.
W szczegolnosci, ze mozna, ustawiajac odpowiednio wysrubowane parametry profilowania (gadzillion probek, usrednianie itp), w pewnym stopniu nadrobic braki tanszego/gorszego sensora. Prawda li to?
Uśredniając 1000 konsekwentnie błędnych pomiarów nie otrzymamy jednego poprawnego - więc w tym względzie są to mity greckie, ale oprogramowanie jest bardzo ciekawe. Profesor Graeme Gill napisał własne stery do kalibratorów i powyciskał z nich co się tylko dało, np. z i1pro - który standardowo próbkuje widmo z interwałem 10nm uzyskuje zagęszczone pomiary co 3,333nm, co teoretycznie może dać lepsze rezultaty przy pomiarach popieprzonych iluminantów. Ilość opcji jest zatrważająca i 2/3 nawet nie bardzo rozumiem, aby naprawdę wykorzystać to diabelstwo trzebaby mieć doktorat coloris causa, ale wygląda to bardzo imponująco, dla przygłupów takich jak ja są nakładki z GUI, a przy tym wszystkim ma to tą nieocenioną zaletę, że jest całkowicie za darmo...
Witam
Dzisiaj mój komputer pracował jakiś czas później przeszedł w stan czuwania tzn monitor się wyłączył ( oszczędzanie energii) kliknąłem myszką żeby go włączyć, ok zaskoczył ale jakieś 10 cm od góry pojawiły się trzy ok 1 mm paski w poziomie, są zielonkawe na białym tle a różowo niebieskie na czarnym. Odłączałem kable od zasilania odinstalowywałem sterowniki w karcie restarty i nic nie pomogło. Może ktoś pomoże, monitor to DELL 2408 WFP
pozdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
hmm
to znaczy ? jak się im blisko przyjrzeć to troszkę świecą znaczy migają nie ma znaczenia jaki obraz jet na monitorze. Są to trzy kreski powiedziałbym ze takie same w rozmiarze i w odstępach. Postaram się wrzucić screena to możne coś sie dojrzy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No tak chciałem sccrena zrobić przecież to nie zależne od obrazu![]()
W każdym razie paski są ciągle
Ostatnio edytowane przez oszczepnik ; 15-01-2010 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
sfotografowałem swój monitor są jeszcze 2 takie linie