Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Do rozrywki 2408WFP jest świetny do pozostałych nie. Jest zbyt jaskrawy i ma za dużą gammę. W warunkach wieczornych gotuje oczy na twardo. Owszem jest lepszy od TN bez dyskusji, ale wady i tak są bardzo duże. Trzeba dobrego samozaparcia aby się do niego przyzwyczaić i zaakceptować. Ew pomóc sobie okularami przeciwsłonecznymi.

Trochę złych opinii o wadach Della powstało na podstawie 2209 i U2410 na wyświetlaczach LG-Philips, które jak wiadomo nie są demonem jakości.
    Co do tej gammy rozumiem można go skalibrować. W przypadku gdy będe pracował (czyli ok. 80% wykorzystania monitora) nie zależy mi na super jakości kolorów gdyż grafikiem nie jestem. Jedynie na wyrazistości textu, przestrzeni roboczej.
    Mam nadzieje, że da się go ściemnić do takiego poziomu żebym nie musial w okularach słonecznych siedziec

Co do kalibracji jakiś pomysł żeby ustawić go w miare sensownie optymalnie na "oko"?

Ściągniecie profilu kolorów z internetu i ustawienie np na takie same wartości podświetlenia i wszystkiego jak u kogos innego po skalibrowaniu da efekty pozytywne czy raczej nie ma żadnych szans?
    Ostatnio edytowane przez tom170 ; 10-12-2009 o 13:37
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uprawnienia umieszczania postów