Strona 182 z 378 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 811 do 1 820 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Palmerus Zobacz posta
    znalazłem dużo pochlebnych opinii jak również testów matryc używanych w laptopach korzystających z podświetlenia LED (...) Laptopa chciałbym używać również do obróbki zdjęć
    Jak już popsuje Pan sobie zdjęcia, podejdzie Pan ponownie do tematu ekranu do obróbki zdjęć.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

przymierzałem się do nowego monitora, poszukałem troche po necie i znalazłem coś takiego:
    http://allegro.pl/item809636490.html
    znalazłem dużo pochlebnych opinii jak również testów matryc używanych w laptopach korzystających z podświetlenia LED ale wole dopytać się znawców tematu. Laptopa chciałbym używać również do obróbki zdjęć, dlatego zależy mi na dobrej matrycy.
    No bez żartów... Poza tym taka rozdzielczość przy takim rozmiarze to jakieś nieporozumienie - kiedyś tam miałem Della z 17" i nie dało się na nim normalnie pracować w natywnej rozdzielczości...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Matryce w laptopach mogą sobie być podświetlane choćby brylantowymi LED - i tak będzie to padlina. Pozytywne opinie o tego typu sprzęcie może pochodzić wyłącznie od bezkrytycznych daltonistów. Wraz z zakończeniem produkcji Thinkpada T60p z Flexview era znośnych matryc w laptopach zakończyła się definitywnie.

Awatar Palmerus
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

a ewentualnie sam monitor podświetlany diodami led jakiś powiedzmy 22calowy?
    Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
    www.fotopalmer.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przystępne cenowo monitory podświetlane tanimi pseudo-białymi diodami LED nie powalają, a dobre monitory podświetlane RGB LED z możliwością regulacji gainu są drogie jak pieron. Lepiej kupić dobry, a niedrogi panelik z podświetleniem CCFL.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Marketing. Napis LED na razie ma taką samą wartość jak nowy typ super granulek w paście do zębów. Podświetlenie diodowe na razie przechodzi szereg wad wieku dziecięcego i obecnie nie jest to konkurencja dla CCFL.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Awatar Palmerus
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za infomacje. teraz wiem czego nie kupować.
    A jaki monitor polecicie do obróbki zdjęć do 1200zł?
    Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
    www.fotopalmer.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobry RGB LED nie jest zły, ale kosztuje krocie. Natomiast podświetlenie na pseudo-białych LED-ach (w rzeczywistości niebieskich z żółtym luminoforem) nie powala jakością na kolana. Jest eko-sreko i to tyle w kwestii zalet.

Dzięki za infomacje. teraz wiem czego nie kupować.
    A jaki monitor polecicie do obróbki zdjęć do 1200zł?
    Używany Eizo L997 lub NEC 2180UX, nieco przekraczając budżet - nowe Eizo S1921 lub NEC P221W
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 16-11-2009 o 17:18 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Przepraszam z OT ale Ledy chyba nieźle sprawdzą się w TV dzięki czemu będą znacznie bardziej energooszczędne przy 52" pobór jakies 100W a nie 400-450W jak to bywało przy Plazmie bądź Świetłówkach.
    5D + L

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Przyszedł czas na zmianę monitora, wysłużonego Samsunga 19 chcę zamienić na coś odpowiedniego co ucieszy oko prawidłowym odwzorowaniem a nie zrujnuje kieszeni (az tak bardzo) Po obejrzeniu ostatnio iMaca 27 stwierdziłem, że nie chcę mniejszego ekranu. Zastanawiam się również nad tym dużym jabłkiem ale glare mnie trochę zniechęca.
    Może ktoś już przerobił te wątpliwości i dzisiaj jest już po wyborze i zakupie? Jakie są Wasze propozycje? Budżet na monitor około 3k pln.

Strona 182 z 378 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów