Strona 170 z 378 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aenim Zobacz posta
    A wynalazki w rodzaju Della 2709 czy Samsunga 275T odpadają w przedbiegach?
    Dell świeci minimalne ok 150 nitów, w nocy gotuje oczy na twardo. Samsunga 275 nie widziałem, ale jeśli reprezentuje to samo, co wersja 24", to można sobie darować.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A że tak zapytam co reprezentuje sobą IIYAMA ? bo jakoś o tych monitorach w wątku cicho? znajomy ma takie coś 24" chyba, w cadzie rysuje i nie narzeka.. jak się ta firma plasuje w "rankingu"?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Iiyama to już historia. Firma po stworzeniu renomy na monitorach VisionMaster, opartych o kineskopy Mitsubishi, słabo radziła sobie po przejściu na LCD. W końcu została wykupiona przez koncern Mouse Computer, który operuje na rynku masowym.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Iiyama to już historia. Firma po stworzeniu renomy na monitorach VisionMaster, opartych o kineskopy Mitsubishi, słabo radziła sobie po przejściu na LCD. W końcu została wykupiona przez koncern Mouse Computer, który operuje na rynku masowym.
    ale marka istnieje nadal? czyli w zasadzie jeśli chodzi o LCD to taki szajsung?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ale marka istnieje nadal? czyli w zasadzie jeśli chodzi o LCD to taki szajsung?
    Nazwa i logotyp są zachowane, w końcu miliony ludzi je znają. Marketing. Obecnie produkt pod marką Iiyama to chłam. Ciekawostka, w ofercie Iiyamy jest kilka monitorów specjalistycznych, ale z tego co mi wiadomo, robi je ktoś inny.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A że tak zapytam co reprezentuje sobą IIYAMA ? bo jakoś o tych monitorach w wątku cicho? znajomy ma takie coś 24" chyba, w cadzie rysuje i nie narzeka.. jak się ta firma plasuje w "rankingu"?
    Akurat do CAD'a nie potrzeba specjalnie dobrego monitora - w firmie mamy kilkaset tn'ów i pracuje się na nich bez specjalnych problemów - wystarczą zwykłe biurowe monitory jeżeli nie ma jakiś cyrków z oświetleniem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Akurat do CAD'a nie potrzeba specjalnie dobrego monitora
    Wszystko zależy od progu wymagań. Z mojej praktyki wynika, że monitor do CAD musi spełniać następujące cechy:
    1. Bardzo dobre podświetlenie, szczególnie jeśli pracuje się z czarnym tłem.
    2. Musi mieć wysoką rozdzielczość przy małej plamce, aby linie skośne nie były w "schodki".
    3. Nie może mrugać na kreskowaniach.
    Te wydawałoby się banalne kryteria spełnia bardzo mało monitorów. W zasadzie tylko zawodowe.

Polecam też pouczającą lekturę:
    http://www.archogdan.cadea.pl/rozne/iilcd/iilcd.php

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Wszystko zależy od progu wymagań. Z mojej praktyki wynika, że monitor do CAD musi spełniać następujące cechy:
    Od kilkunastu lat coś tam dłubię, od jakiś ~6 lat lat na LCD które generalnie były Dellami / HP ale kiepskimi i o ile zdjęć na tym oglądać się zupełnie nie da, to pracować się da i nie jest to w żaden sposób uciążliwe - cokolwiek teoria na ten temat nie mówi. Co prawda nie rysuję cały czas (a teraz praktycznie wcale), ale są ludzie siedzący w UG te ~10 lat i nie narzekają.
    Tyle z praktyki...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tyle z praktyki...
    Praktyka jest taka, że ludzie często pracują na nieadekwatnym, pod względem możliwości sprzęcie, bo... muszą. Ja nie projektuję, ale rozmawiam z ludźmiu których widuję i/lub wdrażam rozmaite rozwiązania. Nigdy, podkreślam nigdy, nie spotkałem się z sytuacją aby ktoś zechciał wrócić do monitora ogólnego z "cadowego".

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie Windows 7 a profile

Jako, że dziś przeszedłem na Windows 7 na jednym z laptopów, musiałem powalczyć z oprofilowaniem monitora i załadowaniem profilu. I w ramach walki trafiłem na ciekawy artykuł krok po kroku opisujący co należy zrobić:

http://www.pusztaiphoto.com/articles...7/default.aspx

Jak sądzę, przydatny dla wielu...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 170 z 378 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów