Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    Czy ktos moze mi pomoc w wyborze ? w gre wchodza NEC2490WUXi2, EIZO S224* czy S2431
    Nec 2490WUXi to niskobudżetowy monitor graficzny. Szczerze mówiąc nie lubię go. Mocno nieliniowy, kapryśny, wymaga ścisłego reżimu przy aranżacji oświetlenia miejsca pracy. Bardziej sugerowałbym 2690WUXi, ma mniej wad.

Eizo S2433W i S2233W to jakby rzekł Czornyj, wypasione monitory. Amatorskie, uniwersalne, komfortowe, ale od obu Neców gorsze w kwestii kątów widzenia i liniowości, ale to drugie wówczas jeśli Nece byłyby skorygowane sprzętowo.

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    Bardzo dziękuje za pomoc, patrzałem na cene X-Rite Basic - i wychodzi ponad 4000 w tym wypadku nie lepeij już kupić nowy monitor?
    Czy może jest coś tańszego ?
    Będzie, jak opisałem wyżej jedno z dwóch. X-Rite Display pomyli się w temperaturze barwowej i wyreguluje monitor na ten błędny wynik, a ColorMunki nie wyreguluje wcale, a wszystko skoryguje na karcie graficznej. Z dwojga złego lepiej ustawić monitor fabrycznie i zastosować ColorMunki.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-09-2009 o 10:45 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów