Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    A jak jest z możliwością używania tego spectraview później? Czy możesz zainstalować na kilku komputerach i pokalibrować monitory sobie i znajomym?
    A to jest dobre pytanie - nie mogę nigdzie znaleźć licencji - może było w tym co kupiłem ale że kupowałem w czasie kiedy nie szykował mi się żaden wyjazd to znajoma po prostu rozpakowała i przysłała numerek a później już zapomniałem o tym...
    Ze swojego kompa to mogę sobie kalibrować ile chcę bo kupiłem soft a nie monitor+soft, natomiast co do instalacji ma większej ilości - cholera wie...

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    W ogóle, fakt, że ten program jest niedostępny lub trudno dostępny, trzeba by podkreślać za każdym razem, gdy się do tego odwołujemy. Że nie wystarczy kupić ,,sprzętowo kalibrowalny'' P221, nie wystarczy kupić do niego spektrofotometr, bo trzeba jeszcze jakoś sobie skombinować soft i to jest chyba w tym przypadku najtrudniejsze.
    Prawda - dlatego przed kupnem pytałem Nec Polska na temat softu i odpisali (19 stycznia) :

"Monitor NEC MultiSync P221W potrzebuje do sprzętowej kalibracji, którą udostępnia specjalne oprogramowanie, które umożliwi korzystanie z tej funkcji (niema możliwości kalibracji innym oprogramowaniem). Aplikacja będzie dostępna w sprzedaży od lutego (w tym momencie nei jestem w stanie powiedzieć w jakiej cenie)."
    Tu jest chyba niestety problem polityki sprzedaży Nec'ów w Europie i podejżewam że Nec Polska jest zupełnie niewinny (może poza wciskaniem ciemnoty).
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 11-08-2009 o 16:51
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów