Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Domyślnie

Kilka razy przymierzałem się, żeby przyłączyć się do wątku, ale głupio mi było zadać n-te pytanie "Jaki....". Postanowiłem, poszukać sam i oczywiście zgłupiałem...
    Kategoria: ambitny amator ale bez szaleństw cenowych. W związku z tym skierowałem się w kierunku używanych Eizo (na co zwrócić uwagę kupując używkę?). Googiel wprowadza zamęt, bo gdy matryce PVA z IPS wychodzi, że IPS są bezkonkurencyjne ,a PVA jest do bani.... Tyle, że 80% dobrych matryc w EIZO to własnie PVA i bądź tu mądry. Przewinął mi się też wynalazek E-IPS w Dellu 2009WA ale to E kojarzy mi się z Tesco (coś tu jest nie tak - zdobywa uznanie ekspertów, ma IPS, kosztuje jak TN, cali sporo, w rankingach pierwsze miejsca - co jest z nim "tak/nie tak"?). Gdybyście mieli do wydania 2kpln wzielibyście jakiegos niewielkiego nowego EIZO z tego przedziału cenowego, bogatszego ale używanego EIZO czy tego Della z kalibratorem do kompletu? Nie wiem przypadkiem czy pisząc o tym Dellu nie porównuje g. do twarogu, ale tyle o nim dobrego w sieci... może ktos widział/używał i może coś napisać (tu oko do Tom01 ).
    Ważne dla mnie: (w kolejności istotności)
    - odwzorowanie barw
    - w miarę dobre oddawanie czerni i odcieni szarości
    - pełna współpraca z iMac'kiem
    - cena do 2kpln
    - przyzwoita ilość cali (przy tej cenie pewnie z 19-20...)
    Zupełnie nie ważne:
    - czas reakcji
    - kąty widzenia
    - bajery typu , pivoty

pzdr.

PS. Właśnie się natknąłem na kolejnego rodzynka z IPS - NEC 23" za cenę startową na poziomie 380$ dostępny od października...
    Ostatnio edytowane przez Kraszan ; 04-08-2009 o 15:14
    EOS 90D (w sumie)

Uprawnienia umieszczania postów