Strona 137 z 378 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Przy 1130 akurat przesiedziałem kilka lat (tyle że nie przy obróbce zdjęć) - to że się musi nagrzać to normalne, ale mnie taka wypowiedź sprzedawcy śmierdzi...
    Naprawdę z czystym sumieniem polecisz jakikolwiek 1130 na rynku ? Jak pisałem, u mnie w firmie było ich pół korytarza do wzięcia za darmo... Chętnych nie było...
    Nie polęcę żadnego CRT, bo to oczywiście w większości przypadków złomy, ale fakt-faktem stabilizują się one z godzinę. Sam ten fakt nie stanowi o tym, że monitor jest popsuty, co oczywiście nie znaczy, że jest dobry.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Ujdzie. Jeśli to Eizo, to skalibruj RGB, potem skalibruj jaskrawość, a potem WRÓĆ do RGB i skalibruj je jeszcze raz i tak do skutku, aż uzyskasz odpowiednią jaskrawość i po powrocie do RGB będzie trzymał temperaturę barwową - wtedy uzyskasz piękną, prostą krzywą.
    Nie, nie, to czteroletni Szajsung 710T na matrycy TN.
    Właśnie tak robiłem jak piszesz, obawiam się, że już więcej z niego nie wykrzesam... Ale sRGB chyba ma na jako takim poziomie, nie?
    .

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Nie, nie, to czteroletni Szajsung 710T na matrycy TN.
    Właśnie tak robiłem jak piszesz, obawiam się, że już więcej z niego nie wykrzesam... Ale sRGB chyba ma na jako takim poziomie, nie?
    Nie mam pojęcia - musiałbym zobaczyć profil, ten wykres w matchu to jakiś ponury żart - jest wielkości wrzoda na dupie i nie ma jakiegokolwiek odniesienia, więc ciężko powiedzieć. Ale jak na TN wygląda to nadspodziewanie znośnie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie mam pojęcia - musiałbym zobaczyć profil, ten wykres w matchu to jakiś ponury żart - jest wielkości wrzoda na dupie i nie ma jakiegokolwiek odniesienia, więc ciężko powiedzieć. Ale jak na TN wygląda to nadspodziewanie znośnie.
    Plik wypluło taki: http://www.przeklej.pl/plik/monitor-...c-0002sn9dr1dc
    Jakim toolem można sobie go dogłębnie prześwietlić?
    .

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie Netbook a oprofilowanie?

Czu może ktoś polecić coś prostego do oprofilowania netbooka (a dokładnie hp 2140 mini) za pomoca i1 Display 2?

Niestety Eye One Match nie lubi małych ekranów i "strzałki" są "obcięte" co uniemożliwia przejście przez proces

No chyba, że ktoś ma już taki profil i może się podzielić, efekt musi być idealny, chodzi tylko o choćby mała poprawę.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

sproboj dispcalGUI, musisz niestety o tym poczytac bo to program unixowy przeniesiony na winde
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    efekt musi być idealny
    Oczywiście miało być "nie musi", człowiek jeszcze zaspany po urlopie

Jeśli chodzi o dispcalGUI, dzięki, popatrzę na to, chociaż trochę dużo tych wszystkich opcji
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Scotland

Domyślnie

ja kalibrowalem 12calowego della d430 i1 display 2 i poszlo spokojnie na nim. Ale musisz poczytac zanim uzyjesz tego softu W razie pytan pisz na priva.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ja kalibrowalem 12calowego della d430 i1 display 2 i poszlo spokojnie na nim. Ale musisz poczytac zanim uzyjesz tego softu W razie pytan pisz na priva.
    Spróbuję w weekend. Głównym problemem jest rozdzielczość 1024x576, niektóre programy nie skalują odpowiednio okien i pojawiają się problemy... całe szczęście na razie to tylko to nieszczęsne One Eye Match...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Scotland

Domyślnie

powinno byc ok w dispcalGUI - chociaz na moim d430 rozdzialka na 12calach jest taka jak normalnie na 15" 1280-800. Daj znac jak cos.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 137 z 378 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów