Strona 133 z 378 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Ja bym sobie odpuścił, sam mam CRT w domu z 1999r, był super ale kinol już w nim powoli siada.
    Ten Dell będzie z podobnego okresu i może być to samo. Jak był by kinol ok to przebił by wiele nowych LCD

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black buck Zobacz posta
    witam, przeczytac caly watek tp bylby nielada wyczyt dla tego nic nieznalazwszy chcialem zapytac tutaj czy ktos uzywal, badz moze nadal uzywal takowego monitira

DELL P1130 SONY TRINITRON ?

czytam ze niby super do grafiki , ze lcd za wielokrotnie wieksze pieniadze moze byc dopiero go w stanie przebic , ale to wszytko informacje z przed kilku lat, chcialbym wiedziec jak to teraz wyglada, lcd za jakie pieniadze bedzkie mu dorownywalo??
    Jeżeli kosztuje 20 zł to może i to jest prawda... U mnie w firmie takich stało pół korytarza i można było sobie wziąć

czy na prawde jest taki dobry ze warto sie z meczyc z jego wadami dla zalet w postaci dobrej jakosci obrazu jesli chodzi o zdjecia,grafike kolory etc

z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
    Jak jest stary (a musi być) to nie ma prawa być dobry.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Jeśli pracujesz dużo przy monitorze to szanuj swoje oczy. Wolałbym robić na gorzej odwzorowującym monitorze niż niszczyć sobie narzędzie pracy (czyt. oczy).

black buck
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jeżeli kosztuje 20 zł to może i to jest prawda... U mnie w firmie takich stało pół korytarza i można było sobie wziąć

Jak jest stary (a musi być) to nie ma prawa być dobry.

to opinie ludzi w temacie poważniej się tym zajmujących nie moje dla tego pytam

na chwile obecną zainwestowałem w komputer na monitor zostało max 300 pln dla tego pytam, jeżeli dostępna 19-tka lcd w tej cenie będzie słabsza dość sporo to już wole to stare ale jare crt

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

jak ma kinol ok to można brać, sprawdzić warto jeszcze jak trzyma zbieżność po rogach.

Najlepiej było by sprawdzić miernikiem emisje na działach, bo może był strzelany przed sprzedażą i obraz wyglądać może ok. Sprawdź też czy w ustawieniach na zero nie ma za dużo jakiegoś koloru, jak jest to pada działo o tym kolorze który zabarwia obraz.

Jednak pamiętaj najczęściej to jest stary sprzęt, a mało kto się pozbywa przyzwoitego CRT

black buck
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tplewa Zobacz posta
    jak ma kinol ok to można brać, sprawdzić warto jeszcze jak trzyma zbieżność po rogach.

Najlepiej było by sprawdzić miernikiem emisje na działach, bo może był strzelany przed sprzedażą i obraz wyglądać może ok. Sprawdź też czy w ustawieniach na zero nie ma za dużo jakiegoś koloru, jak jest to pada działo o tym kolorze który zabarwia obraz.

Jednak pamiętaj najczęściej to jest stary sprzęt, a mało kto się pozbywa przyzwoitego CRT

Mam nadzieje ze nie jes sprzedawany dla tego ze cos sie z nim dzieje, w kazdym razie o tyle lepiej ze bede mial mozliwosc sprawdzic wczesniej, bo gwarancji nikt mi na niego nie da.

Widzialem aukcje gdzie po kilkadziesiat takich monitorow jest wystawianych i ludzie kupuja wiec moze nie bede jedyny

ps: z karta GeForce 9500GT 1024MB bedzie dobrze wspolpracowal??

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

DELL P1130 SONY TRINITRON ?
    Mam taki monitor, kupiłem na allegro jakiś rok temu. Pracował ok przez jakieś 10 miesięcy, od jakiegoś czasu zaczyna robić się kiszka.

Szybkie pytanie: Cg210 czy Cg222 czy coś kompletnie innego(w granicach 5k)?

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Witam.
    Jakis czas temu na moim monitorze iMaca pojawily sie poprzeczne kolorowe paski.
    Znajomy powiedzial, ze przyczyna moga byc glosniki ktore stoja obok monitora.
    Uzywam go juz ponad 3 lata wiec moze to jest powod?

Co o tym myslicie?
    Boje sie,ze jesli dzieje sie tak przez glosniki to zalatwie sobie swoje eizo

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Witam.
    Jakis czas temu na moim monitorze iMaca pojawily sie poprzeczne kolorowe paski.
    Znajomy powiedzial, ze przyczyna moga byc glosniki ktore stoja obok monitora.
    Uzywam go juz ponad 3 lata wiec moze to jest powod?

Co o tym myslicie?
    Boje sie,ze jesli dzieje sie tak przez glosniki to zalatwie sobie swoje eizo

Pozdrawiam
    Takie coś dotyczy tylko monitorów CRT (kineskop). Nawet bez głośników pod wpływem pola magnetycznego ziemi potrafi coś takiego wystąpić po dłuższym czasie. Dlatego stosowało się tak zwane cewki rozmagnesowujące, przy włączeniu monitor wydawał taki śmieszny dźwięk...

Jeśli chodzi o LCD itp. to takie paski są raczej winą uszkodzenia elektronicznego...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Szybkie pytanie: Cg210 czy Cg222 czy coś kompletnie innego(w granicach 5k)?
    Ciężki wybór.

CG210 ma wspaniałą matrycę IPS Hitachi o klasycznych proporcjach i gamucie zbliżonym do sRGB, z idealną charakterystyką kątową i niezłą czernią.

CG222W to panoramiczna matryca S-PVA o doskonałej czerni, gamucie zbliżonym do AdobeRGB, z gorszą charakterystyką kątową, za to z elektroniczną kompensacją nierównomierności podświetlenia.

Oba panele są perfekcyjne - niemal bliskie ideału, wyboru należy dokonać na podstawie osobistych preferencji.

Jako alternatywę zaproponowałbym NECa 2690WUXi (szerokogamutowa panorama), z uwagi na wyższą rozdzielczość i powierzchnię roboczą - z zastrzeżeniem, że ma on znacznie gorszą czerń niż Eizo i wymaga skalibrowania do wyższego poziomu jaskrawości.

Strona 133 z 378 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów