Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    chodzi o to zeby ten lapek mi nie klamał kolorow, jesli beda troche odbiegaly to nie byloby problemu
    Wszystko zależy od progu tolerancji. Niestety dla Pana, jeśli zajmuje się Pan fotografią, to znaczy, że ma Pan znacznie bardziej wysublimowany zmysł estetyczny niż pozostałych 95% ludzi. Istnieje ryzyko, że skoro ekran laptoka nie satysfakcjonuje Pana, to również nie będzie po "kalibracji". Ekrany komputerów przenośnych mają kilkukrotnie większe błędy, niż określone przez laika jako "całkiem inny kolor", a kalibracja nie czyni cudów. Jedyne co logicznego można Panu podpowiedzieć, to zakup I1 Display2. W razie niepowodzenia całej korekcji, przynajmniej zostanie Panu przyzwoity czujnik.

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    Podpiam się pod watek z ptaniem, co mądrzejsi ode mnie sądzą o DELL-u 2408WFP 24 FULLHD S-IPS ?
    Widzę, że walka z wszędobylskim "fulhade" zaczyna przekraczać moje, niewyczerpane dotąd, zasoby cierpliwości. Ludzie! Równie dobrze możecie napisać "TDi" przy monitorze i będzie to miało takie samo znaczenie.

Monitor komputerowy nie ma nic wspólnego z techniką telewizji wysokiej rozdzielczości, poza przypadkowym zupełnie, podobieństwem rozdzielczości.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 12-06-2009 o 16:35
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów