Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Hmm... ja ustawiam S2231 i S1932 na 120 cm/m^2 (zgodnie z sugestią softu do EyeOne Display 2 :-) ) i jak na moje mało wyrobione oko jasność jest ok (regulator jasności w okolicach 41-43). Czyżbym popełniał błąd?
    Przy monitorze świecącym 120cd/m^2, w pomieszczeniu musi być bardzo jasno. Proponuję każdemu wykonać prosty test. Proszę położyć na stole kartkę papieru na którym normalnie drukujemy zdjęcia, lub w braku, jakąkolwiek zwykłą. Nie przykładać do monitora! Zmniejszać jaskrawość ekranu dotąd, aż subiektywnie poziom jaskrawości ekranu i kartki będzie zbliżony.

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    No właśnie zapodałem dzisiaj "zaawansowaną" kalibrację, ale jak kilkanaście minut nic się nie działa na badaniu kontrastu to pomyślałem, że coś chyba się powiesiło i sobie odpuściłem...

Ile trwa taka zaawansowana kalibracja ??
    "Zaawansowana" kalibracja, wg Mach3, pozwala na wyregulowanie monitora pod kątem, przede wszystkim, punktu bieli. Jest to obowiązkowy etap, inaczej mogą wyjść herezje. Tryb "łatwy" sprowadza monitor do poziomu laptopa.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 11-01-2009 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów