Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
czy X-Rite I1 Display 2 i
Gretag Macbeth EyeOne Display 2 róznią sie czyms?
dzięki
Witam,
Przepytałem Googla na okoliczność tego monitora ( m.in. "site:canon-board.info S2231") ale nadal mam kilka pytań, na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi:
1. Czy "ten monitor potrafi" wyświetlić inną rozdzielczość niż natywną bez interpolowania - innymi słowy, czy wyświetli np. 800x600 w "małym okienku na środku ekranu" bez przeskalowania tego do rozdzielczości natywnej ?
2. Jak bardzo widoczne są różnice w podświetlaniu matrycy (w szczególności, w porównaniu do modelu S1932) ?
3. O ile gorsza będzie jakość obrazu przy zakupie bez "wstępnej kalibracji" ?
4. Jak duża jest różnica w jakości pracy tego monitora w zastosowaniach multimedialnych (gry, dvd itp) w odniesieniu do modelu S1932 ( jeżeli wogóle jest jakaś poza wielkością ekranu oczywiście) ?
dziękuję, pozdrawiam
KIEDYŚ: analog
TERAZ: cyfra i analog
TALENT: Uczciwego znalazcę uprzejmie proszę o zwrot .....
Tak.
S2231W jest bardziej równy.
Monitor niewyregulowany świeci przypadkowo. W różne strony. Generalnie do fotografii się nie nadaje.
S2231W ma wyższe nasycenie, więc gry będą wyglądały bardziej atrakcyjnie. W filmach wykorzystanie ekranu 16x10 jest dużo większe. Na formatach 5x4 50% ekranu to czarne pasy.
Aha.
A propos "kalibracji w ogole", mam prosbe
Zna pan moze jakies strony, moze byc tez w jezyku angielkim, o kalibracji?
Probowalam kilka razy kalibrowac mojego eizo ale nie wiem o co chodzi bo wlasnie odebralam wydruki i nie jest ciekawie.
Zdjecia sa malo kontrastowe i jakby wyprane z kolorow (na monitorze nasycenie mam ustawione na -25 a kolory nadal intensywne).