Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

To jest wszystko święta prawda tylko w labach, w których właściciele nie dbają o oprofilowanie ryzyko, że właściciele mało dbają o klienta a bardzo o własną kieszeń jakoś rośnie. Szanse na to, że nie pilnują procesu, temperatury, nie wymieniają chemii, zatrudniają labmenów "z ulicy" (bo tani) po mojemu są duże.

Duży szczeciński lab miał rzeczywiście dobrą jakość dzięki jednemu człowiekowi, który po prostu z pasją wykonywał swoją pracę. Pewnego dnia zniknął z labu. W krótkim czasie z labu zniknęli również stali klienci. Pozostali tylko ci "z ulicy"

Mi się zdarzyło, jakiś czas temu, że "panienka z okienka" z zachwytem zameldowała mi przy odbiorze zdjęć: "...dostaliśmy nowy papier Fuji, to zrobiliśmy Panu na tym nowym bo lepszy..." hihihihi... poprzednio lab używał papierów AGFA.

Jak lab nie ma własnych profili to robienie własnych jest niestety obarczone ryzykiem, że lab coś zmieni i "zapomni" o tym poinformować bo przecież nowy papier jest lepszy od starego
    No fakt - pewnie jeszcze sporo upłynie wody w Wiśle, zanim powszechną praktyką będzie, że laby oferują "jakość", a nie "jakoś". Niestety kij ma dwa końce - w realiach naszego rynku klient oczekuje przede wszystkim niskich cen, a stosowanie świadomego zarządzania barwą należy do rzadkości.

Z drugiej jednak strony - lepszy profil i niepewność, niż brak profilu i pewność niepewności No i oczywiście mamy lepszą kontrolę i momentalnie się dowiadujemy, kiedy nadchodzi czas na to, by zmienić lab
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-10-2008 o 12:23

Uprawnienia umieszczania postów