Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
Chyba trochę źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Wcześniej - odnosząc się do twojego pytania - pisałem o tym, że mz. zamiast dużego Neca warto rozważyć
mniejsze Eizo. O S2431 wogóle nie było mowy.

W przypadku Eizo i Neca z z 24" matrycą PVA sytuacja jest podobna - W Eizo sterowanie jest bardziej zaawansowane i po prostu ten panel pozwala nam lepiej wykorzystać potencjał zainstalowanej w nim matrycy. W dodatku już fabrycznie (statystycznie rzecz biorąc) jest ona w miarę poprawnie ustawiona i po wyciągnięciu z pudła pokazuje coś, co w miarę ma ręce i nogi.

Nie wiem czy warto za to dopłacić ok 1000PLN - nie wiem, nie jestem Duchem Świętym. Osobiście za trójkę (nawet niecałą) wolałbym Neca 2190UXi (którego nb. posiadam).

Jeśli chodzi o hoty/deady, to po prostu nie wierzę w nic i uważam, że monitor powinno się odbierać i kontrolować osobiście. Przy czym jeden czy dwa uwalone subpiksele nie są dla mnie najmniejszym powodem do zmartwienia, bo w praktyce po prostu wogóle to nie przeszkadza.
Piękne dzięki za rzeczową i konkretną informację.
Chyba więc na moje skromne potrzeby amatora, który nie zarobkuje na fotografii wystarczy jednak NEC.
Pozdrówka