Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bywa, że ja widzę jakąś cechę obrazu, a użytkownik zastanawia się o co mi chodzi, albo ja nic nie widzę a on kręci nosem. Zależy od preferencji. Staram się każdemu opowiedzieć z detalami, czego może się spodziewać po monitorze, ale efekt finalny jest przewidywalny, powiedzmy tylko w 80%. Zdarza się, że jakieś cechy obrazu, np nierówność, czy wąskie kąty widzenia, są bagatelizowane w rozmowie, a okazuje się po odbiorze, że wrażliwość użytkownika, powoduje, że jest to jednak zauważane i czasem uciążliwe.

A jak wygląda problem proporcji ekranu?
    Oglądałem dziś w MM monitory i okazuje się, że panoramiczne stanowią już chyba 90% asortymentu. Monitory w niepanoramicznych proporcjach ekranu powoli znikają.
    Przy pracy z fotografią monitor panoramiczny chyba nie jest zbyt wygodny, jako że nie fotografujemy w proporcjach panoramicznych.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Iiyamy już nie ma. Firma i jej legenda umarła...

To dziwne, bo monitory tej marki są na rynku i sprawują się całkiem nieźle.
    U mnie w firmie jest takich kilka, kupionych w zeszłym roku i nie ma zastrzeżeń ani do ich jakości, ani do niezawodności.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 28-06-2008 o 00:14 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów