Bardzo dziękuję za odpowiedź.
A jednak jest to monitor na matrycy S-IPS, a jak wyczytałem w tym wątku podobno te matryce dają najlepsze wyniki jeśli chodzi o kolory i przejścia. Oczywiście przy odpowiednim sterowaniu, ale tego chyba nie można zarzucić monitorowi ze sprzętową kalibracją?
hmm, ale ten monitor zdaje się posiada elektroniczne wyrównywanie podświetlenia. Pisał Pan wcześniej, że nawet w przypadku modelu mniej wybajerzonego ta funkcja daje kopa.i nierównym podświetleniem
czy tego typu usterka, gdyby wystąpiła, nie jest eliminowana w ramach gwarancji? Jaką gwarancję nota bene ma ten monitor w Mastiff?Druga wada, znacznie poważniejsza to niska trwałość. Są udokumentowane przypadki utrwalania się obrazu. Na zagranicznych forach cecha ta doczekała się nawet "fachowego" terminu.
jakby to powiedziećTo już lepszy wybór, znacznie bardziej elastyczny. Jeszcze lepszy to CG241W.Życie to nieustanne pasmo kompromisów. One nauczyły mnie, że poza nierozsądnym oszczędzaniem, które ostatecznie podwaja wydatki, istnieje również nierozsądna rozrzutność skutkująca zakupami dwa razy droższymi od razu, a nie dającymi żadnych dodatkowych zalet zauważalnych przez użytkownika. To jak kupowanie 1DsMk3 do fotografowania wiejskiego wesela, gdzie klient chce byle dużo odbitek 9x13. Monitor dla zaawansowanego amatora, do domu w cenie 7.300pln uważam - z całym szacunkiem - za totalne nieporozumienie i skrzywienie zawodowe
tak przyjmuję, dziękuję. Ale to również przemawia w mojej sytuacji nieco za tym NEC.można porównać do jazdy zabawką samochodzikiem w wesołym miasteczku a normalnym autem. Różnica jest kolosalna.
Marcin, wiem o tym oczywiście. Problem jest taki, że po spełnieniu warunków amortyzacji przy wycofaniu istnieje ryzyko opodatkowania VATem. Nie wiem jak długo będę robił to co robię, więc wolę nie zawieszać nad sobą mieczaZamieszczone przez czornyj
![]()