Strona 39 z 378 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Niezdecydowanych uprzedzę, że kupowanie Eizo może być niebezpieczne

Otóż, od lutego mam S1932, i o moim zadowoleniu może świadczyć fakt, iż ostatnio powoli staję przed koniecznością kupna drugiego monitora, już nie do fotografii, ale "zwykłego". I w sumie jak się przyjrzałem rynkowi, to stanęło i tak na tym, że i tak nic poniżej Eizo S1901 mi się nie podoba
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I właśnie biorąc pod uwagę fakt kupowania monitora na kilka lat to wolę dopłacić te 200zł za pierdóły bo psuć nie psują a a nóż widelec się przydadzą (mi na pewno - bo gram, dlatego mam 1932). 200 zł na przykład na 4 lata używania monitora to 13 groszy dziennie... straszne .
    1932 to trochę inna bajka, bo on ma ponoć jeszcze regulację gammy - jak mi się otarło o uszy. Oczywiście - monitor powinno się dobierać pod własne preferencje, jeśli kto gra, ogląda i ogólnie będzie się zajmował: rozrywką, kulturą, sztuką, to pewnie przyda mu się krótszy czas reakcji.

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    I w sumie jak się przyjrzałem rynkowi, to stanęło i tak na tym, że i tak nic poniżej Eizo S1901 mi się nie podoba
    Eizo S1901 to akurat nędzny monitor. Sensowne Eizo zaczynają się od 1721/1921
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 28-04-2008 o 20:19

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Eizo S1901 to akurat nędzny monitor.
    Do Internetu i aplikacji biurowych? Nie przesadzajmy...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Za tą cenę - przesadzajmy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Około połowy tygodnia będę wiedział w szczegółach co się kryje za tą podejrzanie niską ceną 2190UXi.
    BTW - czy ja dobrze widzę? Cena 2190UXi spadła na 2300??????
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 28-04-2008 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Za tą cenę - przesadzajmy.
    Hmmm. No dobra. To może ktoś polecić w miarę tani LCD 19", niekoniecznie panorama, do Internetu/aplikacji biurowych/grania, z matową matrycą 4:3, DVI i wbudowanymi głośnikami, "normalnej" firmy w "normalnym" sklepie z fakturą VAT?

Bo z tego co widziałem, to S1901, mimo bez wątpienia najwyższej ceny najbardziej mi się podobał...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez spokojnie ja sie tylko uśmiecham a raczej ucieszyłem się.
    Powiem więcej mam już Eizo S1921 i jestem jeszcze bardziej uradowany
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Eizo S1921
    Z tego wszystkiego bym zapomniał podziękować.
    czornyj - dzięki wielkie bo bym kupił Lenovo L220x
    Ostatnio edytowane przez Krasuski ; 28-04-2008 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    Z tego wszystkiego bym zapomniał podziękować.
    czornyj - dzięki wielkie bo bym kupił Lenovo L220x
    Nie ma za co - bardzo miło mi, że mogłem pomóc i że jesteś zadowolony z zakupu!

A wracając do Neca 2190UXi - wygląda na to, że faktycznie cena srebrnego spadła do opętańczego poziomu 2300PLN brutto. Taka cena za monitor tej klasy to istne szaleństwo i jawna sensacja. Polecam wszystkim!!!!!
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 28-04-2008 o 22:24

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Tak, tak.... Czornyj ma rację. Obraz jest tak fatalny, że wstyd, że to Eizo. Znam wiele lepszych monitorów na TN do biura.

A wracając do Neca 2190UXi - wygląda na to, że faktycznie cena srebrnego spadła do opętańczego poziomu 2300PLN brutto. Taka cena za monitor tej klasy to istne szaleństwo i jawna sensacja. Polecam wszystkim!!!!!
    Zdubluję swój post z innego forum.

Nie ekscytujcie się tak Panowie hiper tanimi 2190UXi. Pic polega na tym, że większość sklepów (jak nie wszystkie) kopiuje ofertę z cenników dystrybucji, a tam akurat była wyprzedaż tych monitorów w wersji szarej. Nawet zastosowanie liczby mnogiej jest niewłaściwe, bo była raptem jedna sztuka. Ja ją mam. Obecnie, ceny oscylują od 2900 do 3700 brutto tylko te droższe są dostępne w niewielkich ilościach. Może jeszcze coś być w ABC Data, ale nie mam jak sprawdzić.

Przy okazji rozwiewam plotki:
    1. Nie idzie sprzętowa kalibracja w żadnej wersji 2190UXi. Nie działa żaden profiler, oraz żaden trick. Nie sprawdzałem tylko Spectraview II, nie mam do niego dostępu. Jeśli ktoś mógłby mi użyczyć, w celu "trial'owym", sprawdzę.
    2. Wyświetlacz rzeczywiście jest NEC a nie LG-Philips jak w prostszych wersjach, oraz wydawało mi się w starszych. Od LG-Philips różni się dużo mniejszym fioletowieniem przy dużych kątach. Pod tym względem przypomina Hitachi z monitorów Eizo. Podświetlenie niemal idealne. Punkt czerni wysoki, jak zresztą we wszystkich graficznych.
    3. Reprodukcja nie jest na poziomie Eizo L997. Monitor nie jest w stanie poprawnie pracować przy D50. Do Eizo Coloredge CG210N też brakuje. Szarość idealna, rozkład gradientu szarości w światłach wszystkie (!), w cieniach brakuje 7-9 odcieni. Żadnych pasm. Bez kalibracji, na ustawionym dość ciemno. Niewykluczone, że po dokładnym ustawieniu będzie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 28-04-2008 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1932 to trochę inna bajka, bo on ma ponoć jeszcze regulację gammy - jak mi się otarło o uszy.
    Nie ponoć a na pewno, ale akurat ja mam prikaz by tego nie dotykać bo monitor skalibrowany i jeszcze coś bym zepsuł .

A ogólniej na temat - chyba teraz będę szukał jakiejś znośnej 17tki jako drugi monitor - żadnych wymagań bo tam tylko IRC, TS i narzędzia PSa leżą. Może coś w wyprzedażach znajdę...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

nie dotykać bo monitor skalibrowany
    Gwoli ścisłości, w tym przypadku wyregulowany i oprofilowany. Skalibrowany jest tor video w skład którego wchodzi karta, kabel, monitor.

A ogólniej na temat - chyba teraz będę szukał jakiejś znośnej 17tki jako drugi monitor - żadnych wymagań bo tam tylko IRC, TS i narzędzia PSa leżą. Może coś w wyprzedażach znajdę...
    Istnieje potoczny pogląd, że na narzędzia nada się byle co. Niby prawda, wszak człowiek nie zwierzę i do wszystkiego się przyzwyczai. Jednak prawda jest taka, że przy przesuwaniu czegokolwiek z ekranu na ekran strasznie przeszkadza skokowa zmiana kolorystyki. Dodatkowo dobrze jest jeśli oba mają tą samą wysokość, inaczej czasem mysz czasem się "zaczepi" o "wnękę" w pulpicie.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 39 z 378 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów