Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy w zestawie dwu-monitorowym da sie ustawic zeby w Lightroom narzedzia, palety i suwaki byly na jednym ekranie a samo zdjecie na drugim? Czy da sie tak ustawic w Photoshop?
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    A czy w zestawie dwu-monitorowym da sie ustawic zeby w Lightroom narzedzia, palety i suwaki byly na jednym ekranie a samo zdjecie na drugim? Czy da sie tak ustawic w Photoshop?
    Większość aplikacji działa bez problemu na pulpicie dwumoniotorowym. Model pracy jaki Pan opisał, jest standardem na takim stanowisku.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tak mam ustawione.
    1. Nvidia DualView
    2. W Photoshopie po prostu drag&drop

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro tak, to coraz bardziej dojrzewam do opcji dwu-monitorowej. Mam budzet 3000zl i jest to pierwsza determinanta moich monitorowych wyborow. Potem sa inne, te o ktorych wiele napisal juz Tom01. Jakosc obrazu generowanego na S1931 do moich zastosowan zupelnie mi wystarcza, ale chcialbym miec wieksza powierzchnie robocza. Rozwiazaniem jest (w zadanym budzecie) albo S2111 albo 2x S1931. Wiem, ze S2111 ma (chyba) wszystkie parametry poprawione w stosunku do S1931 ale z mojego punktu widzenia sa to infinitezymalnie male zmiany. Za to obszar roboczy w opcji 2x1931 jest zacny. No chyba, ze jest cos w S2111 co zmieni moj poglad?

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Wiem, ze S2111 ma (chyba) wszystkie parametry poprawione w stosunku do S1931 ale z mojego punktu widzenia sa to infinitezymalnie male zmiany.
    Heretyk! Tfu, tfu, zgiń przepadnij.... :-)

A na poważnie, to zupełnie inna klasa. S2110W i S2111W są to "cywilne" wersje monitorów profesjonalnych Coloredge CE210W, a S1931 to dobre monitory domowe. Konstrukcyjnie to inna bajka. W razie zainteresowania opiszę dokładniej.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK nie przecze. Ale z tej "zupelnie innej bajki" musi wynikac jakis konkret, czyli odpowiedz na pytanie: ktory zakup za 3000 bedzie lepszy do moich potrzeb? (pytanie retoryczne) Jako ze moje potrzeby co do jakosci i powtarzalnosci nie sa jakos mocno wysrubowane (wazne zeby monitor trzymal pewien poziom), to sadze ze w budzecie do 3000 lepsze beda dwa S1931 od jednego S2111.

PS

Sorki za moja ignorancje w temacie monitorow... pewnie Toma01 niezle skrecily te "infinitezymalnie male zmiany"
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-01-2008 o 16:52

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Teraz nie mam za bardzo warunków do rozpisywania się, ale jeden za 3 tys jest zdecydowanie lepszy niż dwa za połowę. Zupełnie inna reprodukcja w cieniach, mniejsze, a w zasadzie brak zauważalnych gołym okiem przebarwień. Obraz jest znacznie bardziej normalny.

Krzywe korekcji:

S1931

S2110W/S2111W

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ale jeden za 3 tys jest zdecydowanie lepszy niż dwa za połowę.
    Jest po prostu lepszy technicznie ale "lepszosc" zalezy od wyboru kryteriow. Ja wciaz mysle ze dla mnie wazniejsze jest kryterium duzego pola roboczego i wygody pracy niz "zupełnie inna reprodukcja w cieniach, mniejsze, a w zasadzie brak zauważalnych gołym okiem przebarwień". Ale to tylko moje zdanie.

PS

Te krzywe mowia same za siebie.

Uprawnienia umieszczania postów