Nie mam pojęcia, należę do użytkowników, którzy nie bawią się w kalibracjęAle pracując w nocy i w dzień muszę mieć inny kontrast w LCD-ku, inaczej bym już miał po oczach (nie mówię tutaj o pracy przy obróbce zdjęć).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No właśnie, akurat moje potrzeby są takie a nie inne i w porównaniu do porzedniego modelu (Samsung 710N) różnica jest kolosalna. No i mam prawie Eizo za 40 % ceny Eizo, więc ma radość póki co jest uzasadniona
Reszta Pańskich argumentów (nie przeczę, że pewnie trafna) jest dla mnie zupełnie niezrozumiała... Jestem szarym użytkownikiem, a nie profesjonalistą za każdym razem kalibrującym sprzęt przed pracą.
Nie chciałem wydać dużo, a uważam, że jak na dzisiejsze możliwości za LCD z matrycą SPVA o rozdziałce 1600x1200 w cenie 1400 zł to naprawdę dobra oferta. Sądzi Pan, że do kwoty 2000 kupiłbym coś lepszego o takich parametrach ?![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 02-01-2008 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko
Oczywiście, nawet znacznie lepszego, choć nie 20".
Nie kontrast a jasność. Kontrast w monitorze LCD jest stały. Nie ma możliwości jego regulacji. A co do zakresów jasności, to akurat ten monitor ma jedne z najmniejszych zakresów regulacji podświetlenia w historii.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Monitor kalibruje się do standardu (np sRGB), więc tylko jeden "preset" jest "skalibrowany".
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-01-2008 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl