Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    skoro już tak skutecznie tom01 wyperswadowujesz ludziom przydatność ich monitorów, to poproszę teraz ciebie o konkretną podpowiedź co mogę zrobić
    Zakupić/wypożyczyć kalibrator, ustawić punkt bieli, jasność, oprofilować. Jakoś to będzie, ale cudów proszę się nie spodziewać. Ustawiam ludziom takie monitory i pracują. Jeśli ktoś ma rozsądnie ustawiony próg tolerancji na kichę na ekranie, często już w czasie regulacji, przegląda na oczy i traktuje taki monitor jako zło konieczne, do czasu nabycia normalnego.

Cytat Zamieszczone przez wiwo Zobacz posta
    mam już fundusze na pierwsze eizo padło na S1921 ale znalazłem dwa modele:
    S1921SH i S1921SU, czym one się różnią? czy oba mają pivot? który lepiej kupić bo cena dokładnie ta sama
    Nie ma znaczenia, to tylko różne podstawy. Moim prywatnym zdaniem lepsza jest H (Height Adjustable) z powodu rozłączonych wszystkich stopni swobody przy regulacji. Podstawa U (EzUp) ma tylko tą zaletę, że można ekran opuścić na sam stół. Jest to jednakże kosztem wygody regulacji, bo podnosząc/opuszczając jednocześnie się pochyla. Trzeba wykonać dwa ruch tam gdzie w H jeden.

Cytat Zamieszczone przez Zaicev Zobacz posta
    Zastanawiam sie nad monitorem LCD do 1000 zl. Wiem, ze zaraz odezwa sie tacy, ktorzy twierdza ze w tej cenie to nie sa monitory tylko lampki nocne i wyswietlacze do worda. Coz, na wiecej mnie zwyczajnie nie stac i chce wybrac mniejsze zlo, najlepiej wydac swoje ciezko zarobione pieniadze
    Proszę zatem, tych ciężko zarobionych pieniędzy nie wydać, a nie wyrzucać w błoto. Napisano wiele setek kilobajtów tekstu, przestrzegając przed okołochińskim szmelcem w tej klasie cenowej. Nie da się kupić za tyle monitora, jedynie emulator. Tym bardziej do zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 26-12-2007 o 01:59 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów