Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

quail odpowiedział co do slajdów. dodam jeszcze, że osobiście jakbym miał przygotowywać slajdy dla klienta to przygotowałbym je z góry przeskalowany i wyostrzone do zadanej rozdzielczości sladów, aby utrzymać najlepszą jakość obrazu.
    A slajdy to chyba nawet LR potrafi pokazywać, a i ma obsługę zarządzania kolorem.

Kupowanie dobrego monitora, aby mu ścisnąć jajca, znaczy sie gamut do powierzchni sRGB to jak kupowanie ferrari zeby jezdzic nim do kosciola w niedziele. Moze lepiej najpierw "dorośnij" do zarządzania kolorami, a później kup monitor? Wyjdzie Ci lepiej na zdrowie. Zarządzanie jest trywialne proste, a cała magia ogranicza się do poczytania i oswojenia teorii przez jakieś 40 minut.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Jeszcze jedno pytanie dotyczące mojego EIZO S1921: do czego służy zainstalowany port USB?
    Do tego samego co każdy inny. Żeby sobie podłączyć myszkę, klawiaturę, cokolwiek.

Ja np. bardzo intensywnie używam tych dwóch portów w moim EIZO. Używam dwóch komputerów, ale mam jeden zestaw myszki/klawiatury, które podpinam do monitora. Wtedy wystarczy tylko kabel USB od EIZO przepinać miedzy komputerami i mam obsługę całą. Zawsze to lepiej jeden niż 2 kable :-)
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 02-10-2010 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów