Witam,
Ja tak moze troszeczke z innej beczki, mam pewien problem i mnie to męczy

Mianowicie mam monitor EIZO S1921 podpiety do laptopa. Skalibrowny i1-display2 za pomoca agryllCMS. Parametry kalibracji nastepujace:
Gamma 2.2
Jasnosc 100cd/2
6500K temperatura barw
Z tego co wiem, kalibracje przeprowadzilem poprawnie. Na poczatku ustawilem punkt bieli i deltaE wyszla na 0.1.

I teraz zaczynaja sie schody
Pracowalem ostatnio nad duza iloscia zdjec przy profilu wygenerowanym po kalibracji.
Wrzucilem je do fotolabu (numer 2 w UK na liscie labów) ktory podaje profil papieru (w zaleznosci od tego jaki sie wybierze). Pamietam ze kiedys wywolalem pare testowych fotek u nich, na zdjeciach przekonwertowanych do tego profilu papieru i foty byly w porownaniu do tego co na ekranie lekko zoltawe. Nie tak przesadnie , widac bylo lekki zafarb, naprawde nieznaczny ale jednak.
To samo stalo sie w tym roku, po otrzymaniu zdjec dalej mam ten zafarb.

Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy? Wiadomo ze nigdy nie uzyskam identycznych odbitek ale skad taki zafarb. Czyzby moj monitor nie wyrabial z zolcia i dlatego tych odcieni nie widac? W kazdej innej kwesti, otrzymane zdjecia zgadzaly sie z tym co na ekranie, kontrast, nasycenie kolorow, ogolna jasnosc, wszystko idealnie, prucz zafarbu

Z gory dzieki za jakiekolwiek sugestie co moze byc nie tak

pozdrawiam