Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
Tak to wyglądało, bo nie skalibrowałeś monitorów do tego samego poziomu jaskrawości, więc ciężko cokolwiek ocenić. Ogółnie to nie bardzo rozumiem, jak można stwierdzić że monitory wyświetlają barwy tak samo, skoro mają diametralnie różną jaskrawość i punkty bieli.

I sprawdź kolorymetr, bo ta korekta w Eizo wygląda dziwnie. Chyba, że zmieniałeś coś w ustawieniach kontrastu w menu monitora, albo masz coś pogmerane w ustawieniach karty graficznej.
Fakt, za pierwszą kalibracją ustawiłem do poziomu jaskrawości "na oko", teraz już mam dobrze. Dobra, koniec tej gadaniny, jadę zawieźć Szajsunga do biura i może jeszcze jakieś zdjęcie na nim popełnię :P

A propos kolorymetru - mam pożyczonego i1, właśnie do mnie jedzie Spyder żebym miał już swojego w razie czego pod ręką, zobaczymy, jak wyjdą kalibracje na nim.

A propos bezpośrednich porównań - to chętnie zobaczyłbym takie porównanie tego Samsunga z NECem EA231Wmi na IPS, który ma identyczną rozdziałkę i wymiary. Już go miałem zamawiać, dopóki nie znalazłem 1/3 tańszego Samsunga i postanowiłem go wypróbować. No ale ja się monitorami nie zajmuję i trzeciego już nie kupię