Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Daleki jestem od irytacji i ironii i nie za bardzo wiem czemu to akurat się jej dopatrzyłaś...
    a to niby to co jest? /jak nie dostrzegasz tu ironii to może sobie popraw jakąś gammę w aparacie wzrokowym;P/:
    Zadaj sobie minimum trudu i przeszukaj chociaż ten wątek i nie będziesz już wtedy takich pytań zadawać...
    Nie ma czegoś takiego jak kalibracja programowa - jest to tylko jej namiastka która niektórym daje złudną nadzieję że da się w ten sposób skalibrować / sprofilować monitor...
    wypowiedź powyższa zawiera (w podtekście? czy wprost?) uwagę o tym, że nie zadałam sobie jakiegoś trudu, co jest nie prawdą
    to raz.
    dwa-część wypowiedzi:
    nie będziesz już wtedy takich pytań zadawać...
    sugeruje (w domyśle), że moje pytanie jest jakby dla ciebie nie na miejscu, nie wiem, przeszkadza ci, jest zbyt proste, zbyt naiwne, no mniejsza o to jakie jest w/g ciebie, w każdym razie nie było w/g mnie zbyt grzeczne to co powyżej rzekłeś

grzecznie Ci odpisałem że chodzi o sprzętowy, ale mi nie uwierzyłaś
    no a ja nie rozumiem skąd podejrzenie, że ci nie uwierzyłam, co najwyżej mnie wnerwia forma wypowiedzi oraz to, że jak ruszyłam ten temat monitora to jakby się rozwiązał węzeł gordyjski z tajemną dla mnie wiedzą i dociekaniom teraz końca nie ma, bo jednen mówi tak, drugi siak, ot i tyle
    Przecież Ci odpisałem co i jak, sęk w tym że po pierwszym poście który był krótki i zwięzły i zawierał wszystkie informacje które Ci były potrzebne, byłaś dalej przekonana o tym że masz rację
    ja się tu nie sprzeczałam o racje (nigdzie nic nie pisałam o swojej racji), a jedynie powiedziałam co mnie wkurza w formie (stylu) wypowiedzi twojej (i jeszcze toma też, o czym nie napisałam jedynie wprost)
    ja nie mam żadnej racji w temacie monitorów i ich kalibracji or profilowania
    ja sie pytałam was o szczegóły, których nie doczytałam bądź nie wyłapałam, bądź nie zrozumiałam

Setkę było walnąć i się wyluzować...
    no a ja wolę napisać elaborat na tym forum niż sobie psuć wąrtrobę wódką
    czytać nie musisz tego.

A zawracanie ludziom gitary zamiast wykazaniem się minimum kultury informatycznej i użyciem wyszukiwarki
    no wiesz, wpisać w google umiem słowo kalibracja czy profilowanie, jednakże wyskakuje dużo linków do tego tematu, wiesz o tym, czy też mam ci wkleić jakiś zrzut z mojego nieskalibrowanego ekranu. po to jest to forum chyba, żeby otrzymać informację wyselekcjonowaną, wybraną spośród miliona innych w sieci, czyż nie tak?

dzięki /mimo wszystko/ za każdą podpowiedź w tym wątku wszystkim ufoludkom z planety INFO-GRAFO-FOTO-CANON czy coś takiego;P

PAS w tym temacie

/a ty krzych możesz już pić wódkę, bo koniec na dziś elaboratów i będzie ci już może nudno/
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 26-12-2007 o 23:16
    canon 400D+50mm /f1.8

Uprawnienia umieszczania postów