Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Monitor jest bajka. Po kalibracji SVII nawet nie widac jak laduje sie profil, po prostu nie ma roznicy. Tak prawde powiedziawszy to troche sie obawialem mi sie nic laduje
Problem mam tylko z tymi malenkimi oknami, naprawde meczace jest wpatrywanie sie takie okienka. Tak jak radzil Tom01 przysunolem monitor blizej ale to nie ejst rozwiazanie dla mnie, teraz po takim wielkim ekranie trza sie niezle nakrecic glowa aby cos odnalezc. Mam nadzieje ze sie przyzwyczaje, bo jak nie to wymiana na 24"...
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-09-2010 o 22:37 Powód: Automerged Doublepost
Nie widać jak ładuje się korekta linearyzacyjna do LUT karty graficznej z profilu podczas startu systemu, bo monitor jest idealnie skalibrowany i wspomniana korekta nie jest potrzebna.
Sam profil wykorzystywany jest przez aplikacje wyposażone w moduł zarządzania barw, takie jak Photoshop - ale odbywa się to w tle, podczas wyświetlania zdjęć, więc nie rzuca się to w oczy. Widać to dopiero, gdy porówna się zdjęcie wyświetlone w Photoshopie i w aplikacji bez modułu zarządzania barwą, np. w Internet Explorerze.
Monitor ma sporą rozdzielczość i nie idzie objąć go wzrokiem za jednym zamachem, ale to bez znaczenia - dzięki temu możemy powywalać na wierzch więcej paletek, odpalić np. dwie aplikacje w dwóch oknach na raz i nie tracić czasu na otwieranie i zamykanie potrzebnych nam okienek - nie staraj się za wszelką cenę oglądać go w całości, a wykorzystaj jego powierzchnię roboczą - niewielki ruch głową jest szybszy niż gmeranie za potrzebną w danym momencie paletką czy okienkiem, więc jak się przyzwyczaisz zyskasz na produktywności.
Co sądzicie o monitorze Dell U2410 ?
You Can