Strona 102 z 378 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcusp Zobacz posta
    OK, to w takim razie jak mam stwierdzić jakiej jakości jest ten monitor?
    Mam kalibrator EyeOne2.
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=860

http://canon-board.info/showthread.p...szeniu&page=56
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony

Domyślnie

Tom01 jak ma się w prównaniu z Eizo S2231W ten http://monitory.mastiff.pl/start2.php?id_news=197
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Tom01 jak ma się w prównaniu z Eizo S2231W ten http://monitory.mastiff.pl/start2.php?id_news=197
    Nie miałem jeszcze w ręku P221, ale z pierwszych rzeczywistych doświadczeń wynika że różnica jest jak między Eizo S1932 i Nec 1990SX. Eizo to wysoka powtarzalność i pewność tego co się dostanie, a Nec przypadkowość, ale za to możliwość kalibracji.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Monitor jest bardzo dobry jako niedroga alternatywa dla S2231W. Po kalibracji pod względem jakości obrazu mz. w niczym mu nie ustępuje.

Egzemplarz który wpadł w moje ręce natywnie wykazywał sporą nieliniowość, dlatego należy się raczej decydować na jego zakup jeśli ma się dostęp do kalibratora i oprogramowania Spectraview II. Jeśli nie posiada się możliwości przeprowadzenia sprzętowej kalibracji - bezpieczniej jest kupić Eizo, które już w pudełku ma gradację fabrycznie całkiem poprawnie ustawioną pod gamma 2,2.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Monitor jest bardzo dobry jako niedroga alternatywa dla S2231W. Po kalibracji pod względem jakości obrazu mz. w niczym mu nie ustępuje.

Egzemplarz który wpadł w moje ręce natywnie wykazywał sporą nieliniowość, dlatego należy się raczej decydować na jego zakup jeśli ma się dostęp do kalibratora i oprogramowania Spectraview II. Jeśli nie posiada się możliwości przeprowadzenia sprzętowej kalibracji - bezpieczniej jest kupić Eizo, które już w pudełku ma gradację fabrycznie całkiem poprawnie ustawioną pod gamma 2,2.
    A orientujesz się czy są plany sprzedaży tego software'u w Polsce ? Z maila którego kiedyś dostałem od gościa w Nec Polska (pytając właśnie o P221W) wynikało że tak...
    I czy ten soft w stanach można kupić czy był on dodawany do monitorów sprzedawanych na tamtym rynku ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A orientujesz się czy są plany sprzedaży tego software'u w Polsce ? Z maila którego kiedyś dostałem od gościa w Nec Polska (pytając właśnie o P221W) wynikało że tak...
    I czy ten soft w stanach można kupić czy był on dodawany do monitorów sprzedawanych na tamtym rynku ?
    Niestety, nie mam pojęcia jakie są plany europejskiego oddziału Neca. Spectraview II został opracowany przez NEC Display Solutions of America, Inc. i sprzedawany jest wyłącznie na rynku amerykańskim - w zestawach z monitorami i kolorymetrem, w zestawach z kolorymetrem (199-299$), lub solo (99$).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    A z ciekawosci, w jakim labie (Koszalin) dostajesz bardziej zolte odbitki ?
    "emka" . generalnie problem tkwi w ty, że te same odbitki wywołane w różnym czasie mogą być różnej tonacji kolorystycznej. Zapytałem skąd takie problemy się biorą na co odpowiedziano, że problem leży w papierze foto który ma największy wpływ na tonalność. Nie wiem czy to słuszny tok rozumowania.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    "emka" . generalnie problem tkwi w ty, że te same odbitki wywołane w różnym czasie mogą być różnej tonacji kolorystycznej. Zapytałem skąd takie problemy się biorą na co odpowiedziano, że problem leży w papierze foto który ma największy wpływ na tonalność. Nie wiem czy to słuszny tok rozumowania.
    Zgadza sie, ten sam LAB i ten sam problem. Regulacja monitora nic nie pomoże. Robia na papierach KODAKa a profil ICC na www wystawiaja nadal na AGFA Prestige (kiedys na tym tylko robili). Poza tym nikt nie kalibruje tego minilaba lub robia to nieświadomie. Dlatego wg mnie przestaja byc konkurencyjni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Zgadza sie, ten sam LAB i ten sam problem. Regulacja monitora nic nie pomoże. Robia na papierach KODAKa a profil ICC na www wystawiaja nadal na AGFA Prestige (kiedys na tym tylko robili). Poza tym nikt nie kalibruje tego minilaba lub robia to nieświadomie. Dlatego wg mnie przestaja byc konkurencyjni.
    Chwalą się że mają 400DPI , gdzie jeszcze w Koszalinie można spróbować z odbitkami ?

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Panowie mocno schodzicie z tematu gdzie Vitez

Strona 102 z 378 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112152202 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów