Strona 94 z 378 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Takie pytanko mam żaden to problem bo wszystko z monitorami u mnie wyśmienicie tylko odświeżanie przestawia mi się notorycznie na 59 Hz wcześniej było na 60 Hz dwa monitory podstawowy Eizo i narzędziowy Benq często przełączany na TV Sony do filmów HD może dlatego ... niekiedy przestawiam w CCC na 60 Hz i wszystko oki a rano znowu 59 Hz. W niczym to w pracy nie przeszkadza wszystko pracuje tak jak ma być ale wnerwia mnie trochę ....
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Więc decyzja raczej podjęta S1932 zostanie zakupiony, a następnie zakup kalibratora, co przy zakupie S2231W nie było by względnie szybko możliwe...
    Dziękuje za pomoc i rady.
    Jeszcze jest opcja kupienia S2231W i skorzystanie z usługii kalibracji... Wtedy kupno kalibratora można przesunąć
    Pozdrawiam.
    Kilka Canonierek i rurek.
    Zapraszam www.ozminfoto.com

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    odświeżanie przestawia mi się notorycznie na 59 Hz
    U mnie, na monitorach kosztujących worek piniędzy, a więc w domyśle dobrych, co raz jest 59.9Hz, 60.1Hz itp. Po miesiącach zastanawiania się, doszedłem do wniosku, że trzeba olać.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Jeszcze jest opcja kupienia S2231W i skorzystanie z usługii kalibracji... Wtedy kupno kalibratora można przesunąć
    Pozdrawiam.
    Owszem, zgadza się ale za usługę kalibracji należy zapłacić dodatkowo, więc jednorazowy koszt się znów zwiększa . A kalibrator i tak będzie trzeba kupić, ale to melodia przyszłości
    Ostatnio edytowane przez kris200 ; 19-01-2009 o 20:11

Uzależniony

Domyślnie

Tom01, a porównanie S2231W vs S2431? Nie chodzi mi o cenę i wielkość matrycy, tylko o porównanie ich pod względem przydatności, do obróbki foto. Za odpowiedź z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Owszem, zgadza się ale za usługę kalibracji należy zapłacić dodatkowo, więc jednorazowy koszt się znów zwiększa . A kalibrator i tak będzie trzeba kupić, ale to melodia przyszłości
    Rozumiem Cię doskonale. Od piątku jestem szcześliwym posiadaczem S2231W. Był to dla mnie duży wydatek ale warto było

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Tom01, a porównanie S2231W vs S2431? Nie chodzi mi o cenę i wielkość matrycy, tylko o porównanie ich pod względem przydatności, do obróbki foto. Za odpowiedź z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
    S2231W jest szerokogamutowy. To najważniejsza różnica. Zarówno to plus dodatni i plus ujemny, zależy jak dla kogo.

Do amatorskiej fotografii nadają się obydwa podobnie.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Rozumiem Cię doskonale. Od piątku jestem szcześliwym posiadaczem S2231W. Był to dla mnie duży wydatek ale warto było
    Porównywałeś go może przed zakupem z NEC P221W? Parametry w sumie identyczne tylko NEC tańszy o ok 700 zł.
    Z kasą krucho a NEC to przecież uznana marka...

Domyślnie

Nie nie porównywałem, kiedy dokonałem wpłaty za monitor to o NECu była cisza.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Parametry w sumie identyczne
    No, nie bardzo identyczne, bo Eizo ma stabilizowane podświetlenie, możliwą gwarancję na piksele i 5 lat zwykłej gwarancji. Stabilizacja daje tyle, że jeśli monitor jest rzadko kalibrowany, w miarę degradacji lamp, samoczynnie utrzymuje zadaną jasność ekranu. No i Eizo to "Made in Japan", a Nec "CHRL". Na przykładzie pozostałych modeli obu producentów, różnica w powtarzalności i ilości wad jest zauważalna.

Strona 94 z 378 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów