Tak więc zacząłem zbierać oferty z cenami Eizo 2231W, i oczywiście już napotkałem na problemy. Otóż w sieci mozna znaleźć monitor w cenach od 2059 do 2721zł. Rozpiętość duża - no chyba, że chodzi nie o ten sam monitor. Przeczytałem dokładnie ten wątek i już wiem, że te najtańsze oferty to dystrybucja niemiecka, a więc gorszy sort. Czyli po naszemu - niby ten sam, a nie ten sam. Moje pytanie jest następujące : jak zorietować się, z której dystrybucji pochodzi monitor... Bo zaczynam się obawiać, że jeszcze trochę (albo już), i ceny dystrybucji się wyrównają, a jakość niemieckiej będzie sie miała nijak do polskiej. Pozostaje również obawa, jak kupić, by nie dać sie zrobić na szaro... Jaka musi byc minimalna cena, jakie cechy identyfikacyjne i chakterystyczne, by móc uznać, że monitor pochodzi z polskiej dystrybucji, i jaką cenę zakupu tego monitora - podkreślam - z polskiej dystrybucji - uznać za opłacalną.

Dodam, że - również po zapoznaniu się z opiniami userów tego forum - ponownie zacząłem się poważnie zastanawiać nad 2431... ale przy cenie grubo ponad 3000 zł chyba sobie odpuszczę.