Strona 77 z 378 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Dziękuję za poradę, rzeczywiście mi się rozjaśniło - a już szukałem sklepu... ufff. Ponieważ jestem zdecydowany na zakup Eizo (mam S1931 i dla mnie jest bomba) zadam kolejne pytanie. Jaki monitor wide dokupić do 1931? Czy ten
    http://www.eizo.pl/pl/domowe.html/id...2445735b90f3c4
    albo ten (zwłaszcza ten)
    http://www.eizo.pl/pl/domowe.html/id...2445735b90f3c4
    jest tak samo dobry a może gorszy/lepszy od posiadanego przez mnie? Dodam, że focę dla własnej przyjemności, na zdjęciach nie zarabiam i nie mam takiego zamiaru. Wiem, że niektórzy mogą moje pytania uznać za infantylne... ale każdy kiedyś dokonywał wyboru. Z góry dziękuję za info.
    Ostatnio edytowane przez grzbiet ; 04-11-2008 o 13:55

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    Nie chcę wchodzić specom w ich buty, ale ten monitor ma matrycę TN, co raczej nie jest dobrym pomysłem w kontekście fotografii. Analogiczny do Twojego, tylko 22" to będzie chyba S2231W z matrycą S-PVA.

Pozdrawiam!

EDIT: No i sam wyedytowałes swojego posta na ten model. A o nim to już w tym wątku Tom napisał całe tomy
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 04-11-2008 o 13:59
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Rzeczywiście nie spojrzałem na typ matrycy i dlatego się później poprawiłem. Dziękuję. Powiem tylko, że zaczynam rozglądać się po cenach tego drugiego, i kwestia zamówinia jest tylko kwestią czasu (krótkiego). Podrawiam. A swoją drogą trochę mi szkoda mojej 19-tki do wyświetlania palet... ehhh, ale idę z duchem czasu. Moja żona mówi patrząc na mnie z politowaniem - stary i głupi

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    Jaki monitor wide dokupić do 1931?
    Jeśli ma być funkcjonalnie i estetycznie, do posiadanego warto dokupić S2231W. Jednak na Pana miejscu nie przywiązywałbym się tak do 19-tki i doinwestował w oczko większą klasę. Jednak 24" ma 1200 punktów w pionie. Jest to wyraźna poprawa komfortu. 19" wystawiłbym wówczas na sprzedaż, i jeśli będzie brakowało miejsca dołożył z czasem 21".

PS. Eizo z końcówkami 01 nie jest warte zainteresowania.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No moja cierpliwośc została wystawiona na próbę, ale w końcu się doczekałem mojego S2231W od Toma01. I jest... super! Do tej pory pracowałem na kineskopowym Samsungu 957FS, ale chyba swoje już wysłużył przez kilka lat (i ostatnio oczy mi na nim wysiadały).
    Jedyne czego może trochę żałuje, po ustawieniu monitora na biurku to to, że może trzeba było zacisnąc pasa i dozbierac do 24''...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co sądzicie o eizo sx2461w?

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Pieknie dziękuję Panie Tom01. Decyzja o zakupie S2231w zapadła i jutro przystępuję do zbierania ofert. Oczywiście chętnie bym kupił 24-cale, ale tak sie przyzwyczaiłem do mojej 19-ki że mi jej szkoda, a poza tym juz wcześniej pracowałem na dwóch monitorach (miałem Iyamę ale dokładnie po 3-ch latach padła) i naprawdę daje to komfort...Pewnie kiedyś wrócę do tematu zakupu 24-cali, na razie pozostanę przy parze 19+22. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Uzależniony

Domyślnie

Witam, czy ktos uzywa lub uzywal Monitor Eizo 19" LCD FlexScan S1931SH TCO-03, 1280x1024, Pivot and Speakers.

Jak dziala w praktyce i jak wyglada szczegolowosc detali przy rozdzielczosci 1280x1024 dla 19"?

Pozdrawiam.

I cos bardzo ciekawego znalezlem:
    http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1995-4

i tekst:
    "Monitor wypada bardzo dobrze w każdym teście. Niestety egzemplarz, któremu mogliśmy się przyjrzeć z bliska, wyposażony był w nieco słabszą matrycę pochodzącą prawdopodobnie ze słabszej serii niż nasz S1910. Stąd problemy z utrzymaniem idealnej temperatury barw podczas zmiany jasności ekranu".

A to ciekawe, EIZO i taki numer.
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 04-11-2008 o 23:13

Dopiero zaczyna

Domyślnie

powiedzcie drodzy moi czy znacie ten monitor eizo sx2461w - czy wart jest zakupu i jak się ma do s2431? jestem właśnie w trakcie poszukiwania czegos do fotografii i nie tylko( jak już pisałem wczesniej ) i potrzebuje trochę porad od mądrzejszych odemnie bo mam mętlik w głowie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Vitez dzięki za stronkę
    Ostatnio edytowane przez milko ; 04-11-2008 o 23:30 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milko Zobacz posta
    a co sądzicie o eizo sx2461w?
    To jest najwyższy model amatorski w ofercie tego producenta. Od zawodowego odpowiednika CG241W różni się brakiem możliwości kalibracji, oprogramowania do tegoż i kaptura.

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Niestety egzemplarz, któremu mogliśmy się przyjrzeć z bliska, wyposażony był w nieco słabszą matrycę pochodzącą prawdopodobnie ze słabszej serii niż nasz S1910. Stąd problemy z utrzymaniem idealnej temperatury barw podczas zmiany jasności ekranu".

A to ciekawe, EIZO i taki numer.
    EIZO znaczy co? Nalepka ma moc czarodziejską i z jednej z najtańszych linii ma zrobić monitor o zawodowych parametrach? Każdemu według potrzeb i możliwości.

PS. Odpowiednikiem S1910 jest obecnie S1932. Model S1931 był wersją przejściową, "odchudzoną".
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 04-11-2008 o 23:41 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 77 z 378 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów