Również mam 2231W i jestem bardzo zadowolony ...
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...
Ja kupiłem 3 tygodnie u Toma01, w opcji selekcji (bez wad typu bad pixl) i pomimo, że sprawa trochę sie przeciąga bo jeszcze go nie mam, to chyba dobrze zrobiłem decydując się na taki zakup. W kontekście Twojej historii, że sprzęt po tygodniu musiał wracac do serwisu to bym się tylko wkurzał, że kupiłem a już trzeba coś naprawiac... Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu monitorek wreszcie przyjdzie bo mi się urlop tacierzyński niebawem skończy i będę miał super monitor,ale nie będę miał czasu,żeby z niego skorzystać....
Monitor byl w 100% sprawny technicznie. Potrzebowal malej operacji plastycznej bo przy tej cenie nie chcialem zyc z ta jego skazaKupowalem tu w Austrii. Musze powiedziec ze serwis Eizo dziala swietnie. Po telefonie do nich wypelnilem formuarz, ktory dostalem majlem i na drugi dzien monitor byl odebrany i na czas naprawy dostalem fajny 24calowy.
[5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]
Rosemary, ciekawe jak w PL sie starają..??
sory ze sie wam wcinam w dyskusje ale na dniach musze wybrać ten monitor i nie wiem który wybrac??
Ps Moj post jest strone wczesniej
Chora sytuacja z cenami, plus szaleństwo czwartego kwartału. Stąd selekcjonowane miały duże opóźnienie. Kanał dystrybucji też kombinuje jak najmniej stracić, kiedy monitory zamówione, a zapłacić za nie trzeba więcej niż sprzedane w detalu. Skok kursu jena, był większy niż euro i dolara do złotówki.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
witam
stoję własnie przed decyzja zakupu monitora nie tylko do fotografii oto moje typy
lacie 324 nec2090 eizo2411
mogę prosic o jakies podpowiedzi bo jesli chodzi o monitory to niewiele wiem ale skłaniam się do lacie
dzieki
LaCie ma tylko 10-o bitowy LUT, dlatego podejrzewam, że matryca jest w nim tylko 8-o bitowa (podobne podejrzenia mam w stosunku do Eizo serii S). Zwykle jest tak, że do poprawnego wysterowania matrycy używa się LUT o nadmiarowej precyzji.
Jeśli Nec, to radzę raczej kupić 2190UXi niż 2090UXi - 2190UXi ma matrycę SA-SFT produkcji Neca, 2090UXi jest na H-IPSie LG. Eizo 2411 jest już wycofany z produkcji i nie ma sprzętowej kalibracji.