Witam. Zamierzam nabyc nowy monitor najlepiej w okolicach 24 cali panoraminczy! Watek monitorowy sledze juz od dluzszego czasu, sporo sie naczytalem, mam swoje typy lecz nie bardzo wiem, ktory monitor spisze sie najlepiej do akurat moich wymagan. Zaczne moze od warunkow w jakich monitor ma pracowac, otoz najczesciej bedzie to pozne popoludnie i wieczor, odleglosc od monitora zmierzona80cm. Monitor bedzie mi sluzyl glownie do korzystania z internetu, ogladania filmow oraz rzadziej do obrobki zdjec. Jesli chodzi o zdjecia to jest to tylko moje hobby i nie wymagam tutaj absolutnej zgodnosci kolorow z drukarka. Chcialbym natomiast aby wszystkie moje zdjecia byly poprawnie wyswietlane bez zbednych upiekszen i przebarwien. Do tej pory staralem sie pstrykac w Rawach jednak nie zawsze mam czas na dalsza obrobke, poza tym na moim obecnym monitorze i tak ona niewiele dawala...Podsumowujac moje wymagania monitor ma byc uniwersalny, do filmow, internetu i do zdjec lecz z naciskiem nie na ich obrobke tylko poprawnie wyswietlane zdjecie
chyba sie jasno wyrazilem...Teraz moje typy : Nec 2690 WUXi, Eizo S2431, Eizo CG222W, LaCie 324.
Bardzo prosze uzytkownikow w/w monitorow o podzielenie sie wrazeniami z uzytkowania
Pozdrawiam