Fajne zdjęcie :-)
na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale jak się przyjrzałem to w górnej części widzę poziome pasyalbo coś mi na oczy padło...
Fajne zdjęcie :-)
na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale jak się przyjrzałem to w górnej części widzę poziome pasyalbo coś mi na oczy padło...
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
nie, nie padlo ci nic na oczy
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Ano właśnie. Niektórzy, bardzo zatwardziali w swoim przeświadczeniu, że mają najlepszy monitor na świecie, uparcie twierdzą, że niebo na ich sprzęcie jest płynne, że hej. Wynika z tego cały szereg wniosków. Podłożyłem kiedyś taką świnię, jednemu wyjątkowo chamskiemu rozmówcy z p.r.f.c.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-08-2008 o 21:59
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
o! to na moim laptoku słuzbowym tak widać (może nie tak strasznie jak na przykładzie); kalibrowany miesiąc temu
swoją drogą nie wiedziałem że należy to oglądać w aplikacji gdzie jest wyłączone CMS
czy może byc fast stone image po wyłączeniu CMS? czy koniecznie PS?
na laptoku pasy jak, za przeproszeniem, cholera (dell d830 - fuj; ale excel wygląda świetnie ;-) )
aż sprawdzę w domu na swoim monitorze zarówno szarość (bo wcześniej miałem włączony CMS) jak i ładne niebo
pytanie dodatkowe nr1 do Tom01 - czym wyczyścić LCD ? na mokro czy na sucho?
pytanie dodatkowe nr2 do Tom01: ostatnio przy małej przeprowadzce sprzętu zlokalizowałem wejście USB na moim monitorze (S2100);
czy można tam podpiąć kalibrator? jeśli nie to do czego służy to USB?
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
no dobra, panie Tomku - wiem że jest tu pan jednym z niewielu ekspertów a na pewno najbardziej udzielającym się, i wiem też że pewnie odpowiadał pan na setki takich pytań jak moje...
sprecyzuje: na mokro samą wodą? płynem do szyb?, z alkoholem czy może z octem? a może płyn ze sklepu nie dla idiotów ? mikrofibrą czy flanelką?
tak, wiem; mógłbym wpisac w google ale po kilku emailach i spotkaniu pana polegam bardziej na konkretnej poradzie![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
W naszym serwisie myjemy Ajaxem do okien. Sekret jednak tkwi w metodzie, a nie środku. Wielu ludzi w obawie przed cieczą piłuje ekran niemal na sucho. Trzeba popsikać konkretnie, niechaj aż płynie i energicznie wytrzeć czystą bawełnianą szmatką.
Na niedawno skalibrowanym/oprofilowanym S2231W przejrzałem w przeglądarce oba przykłady (rzeznik_lcduf.png i te zdjęcie z gradientem nieba) i wychodzą przebarwienia na szarościach (kolorowe "klocki") i pasy na niebie. Czy jestem w stanie, mając do dyspozycji I1 Display 2, coś poprawić?
edit:
na szarosc.png jest prawie dobrze, ale jak przesuwam wzrokiem to mam wrażenie jakby były drobniutkie przebarwienia.
Ostatnio edytowane przez 3SA ; 14-08-2008 o 00:21
...
czyli z tym monitorem wyżej nie podskoczę. dzięki za odpowiedź.
...