Strona 4 z 303 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kamilos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Piszą ludzie o procentach w odwzorowaniu koloru, bez urazy, ale chyba tylko po to aby uspokoić własne samopoczucie. Wszak nie kupuję 100, ale jednak 90%. Do tego, bierze się często, sprzęt zapewniający minimalne wymagania jakościowe, jako odnośnik ze "100% odwzorowania". Jak w tym, pożal się Boże, opisie "S1931 dla profesjonalistów". Subiektywnego kryterium akceptowalności defektów kolorystycznych nie da się przełożyć na liczbę procentów. Jednak są pewne normy obiektywne. Mierzalne. W cenie 3 tys zł po prostu nie ma monitorów o podanych przez Pana kryteriach, nawet traktowanych bardzo liberalnie. Jest tylko słaba koreańska masówka. Za rzeczoną kwotę można co najwyżej mówić o przyzwoitej 20-tce. Wcale nie bardzo dobrej, tylko stanowiącej rozsądne, w naszych realiach rynkowych, optimum pomiędzy ceną a błędami obrazu. Niestety nadal takiej, w której przedmiotowe "100% odwzorowanie" jest tylko pobożnym życzeniem.
    źle użyłem terminu 100%, przepraszam. chodziło mi o to że nie potrzebuje monitora na którym będę mógł zobaczyć prawie identyczne kolory jak na żywo bądź na profesjonalnie wydrukowanej odbitce.

a co Pan sądzi o tym LG na matrycy MVA i rzekomych 16,8mln kolorów?

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilos Zobacz posta
    Przeglądając ofertę komputronika:
    24" LG Flatron L245WP BN
    http://www.komputronik.pl/Monitory_L...elny,id,42270/

Co o nim sądzicie?
    Oprócz tego co napisano, mi się w oczy rzuciło to:
    cyfrowe złącze DVI: nie

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

apropo złącza...

kilka osób mi mówilo (takich co interesuje sie sprzetem, muzyka , kabelkami itd..).nawet sprzedawcy w sklepie komputronik

Ze wyjście cyfrowe wcale nie poprawia jakości itd... ze wystarczy dobry kabel.

Jak podłaczylam swoje eizo do karty zintegrowanej bylo nieostro...wiec sie załamalam ze czeka mnie zakup karty graficznej... Przyszedł kolega i raz dwa trzy ustawil mi w eizo cos tam.... i mam ostro i ładnie..

A wszyscy pisali ze czeka mnie wymiana karty graficznej.

pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Żeby nie zakładać nowego wątku napiszę tutaj:
    potrzebuję "na już" kupić monitor 19". Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że wydatek jest kompletnie nieplanowany w budżecie, stąd musi być tani. Skłaniam się ku 2 monitorom:
    http://allegro.pl/item275297246_moni...9_matryca.html
    oraz
    http://allegro.pl/item275913993_moni...nych_wad_.html

Nie spodziewam się, że to jakieś cuda techniki, ale cóż - na nic innego mnie w tej chwili nie stać. Wydaje mi się, że lepiej kupić coś lepszego w dobrym stanie (i jeszcze gwarancją), niż nowy "monitor z biedronki" To Eizo to naprawdę Eizo czy tylko logo przyprawione jakiemuś wynalazkowi?
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    To Eizo to naprawdę Eizo czy tylko logo przyprawione jakiemuś wynalazkowi?
    To naprawdę Eizo i to niezłe. O ile to sprawny egzemplarz.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

To naprawdę Eizo i to niezłe. O ile to sprawny egzemplarz.
    Czy są jakieś szczególne punkty, na które należałoby zwrócić uwag przy zakupie? Zrobić mu jakiś test zaraz po wyjęciu z paczki? Będę go kupował poprzez allegro, więc oględziny w sklepie niestety nie wchodzą w grę.

EDIT:
    Znalazłem jeszcze takie cudo:
    http://allegro.pl/item273356781_eizo..._1_gw_fv_.html
    Może warto zaoszczędzić te 200zł i zadowolić się 17"? Ten ma chyba lepsze parametry...
    Ostatnio edytowane przez swiderski ; 02-12-2007 o 14:33

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Czy są jakieś szczególne punkty, na które należałoby zwrócić uwag przy zakupie? Zrobić mu jakiś test zaraz po wyjęciu z paczki? Będę go kupował poprzez allegro, więc oględziny w sklepie niestety nie wchodzą w grę.
    Zakup kota w worku. Monitory z rynku wtórnego to ryzykowny zakup. Nie widzi mi się bez sprawdzania przed zakupem. W swojej praktyce używanych monitorów w dobrym stanie widziałem zaledwie tyle, że starczyłoby palców jednej ręki, aby je policzyć. 99,9% to mniej lub bardziej wadliwe.

Może warto zaoszczędzić te 200zł i zadowolić się 17"? Ten ma chyba lepsze parametry...
    Po czym Pan wnioskuje że L568 ma lepsze parametry niż L767? Jeśli po "parametrach" to nic bardziej mylnego.

Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Zakup kota w worku. Monitory z rynku wtórnego to ryzykowny zakup. Nie widzi mi się bez sprawdzania przed zakupem. W swojej praktyce używanych monitorów w dobrym stanie widziałem zaledwie tyle, że starczyłoby palców jednej ręki, aby je policzyć. 99,9% to mniej lub bardziej wadliwe.

Po czym Pan wnioskuje że L568 ma lepsze parametry niż L767? Jeśli po "parametrach" to nic bardziej mylnego.
    W takim razie zdecyduje się na Eizo L767. Mam nadzieję, że trafie na mniej wadliwy egzemplarz (skoro nie mam co marzyć o sprawnym ). Bardzo dziękuję za pomoc.

Domyślnie

witam

To i ja sie podepne , kiedys czytalem jakies 2 lata temu forum lcd i kupilem 20gxw2 (czy cos takiego jestem w pracy wiec nie powiem ) NEC ale w miare postepu interesuje mnie zmiana na Eizo nie na Coloredge bo to juz ponad sily finansowe na ten miesiac i ciezko go znalesc gdzie kolwiek.
    Pytanie brzmi ktory
    1 Eizo 24" FlexScan S2431W-BK
    2 Eizo 24" LCD FlexScan S2411W-BK
    3 Eizo 24" LCD FlexScan HD2441W-TS (ma hdtv wejscie nie wiem po co ale ma )

ktory z tych byscie wybrali
    Dzieki za odp Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    interesuje mnie zmiana na Eizo nie na Coloredge bo to juz ponad sily finansowe na ten miesiac i ciezko go znalesc gdzie kolwiek.
    Pytanie brzmi ktory
    1 Eizo 24" FlexScan S2431W-BK
    2 Eizo 24" LCD FlexScan S2411W-BK
    3 Eizo 24" LCD FlexScan HD2441W-TS (ma hdtv wejscie nie wiem po co ale ma )
    Jeśli do foto, to S2411W, a właściwie model który go zastępuje. 14 grudnia do kraju przyjedzie najnowsza, szerokogamutowa edycja tego monitora, oznaczona SX2461W.

Strona 4 z 303 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów