Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Kupując monitor poza naszą siecią dystrybucji trzeba się liczyć z następującymi ograniczeniami:

1. Wyższe statystyki awaryjności z powodu gorszych jakościowo (tańszych) monitorów, kierowanych do dużych sieci detalicznych.
Skąd taki jednoznaczny wniosek że nagle wszystkie Eizo sprzedawane w innych krajach niz Polska od razu cechuje niższa jakość? Specjalnie podkreśliłem że pytam głównie o monitor z serii CE, w wypadku których jeśli dobrze pamiętam rozrzut związany z różnicą jakościową pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami ograniczony do minimum. Czyżbym się mylił? Czy to oznacza że wymogi który musi spełnić na przykład CE210W idąc na rynek Niemiecki są inne niż jeśli trafia do Polski?

Cytat Zamieszczone przez Tom01
2. Gorsza gwarancja.
Dlaczego gorsza? Zapewne bardziej kłopotliwa, ze względu na odległości, ale gorsza?

3. Krótsza gwarancja.
Nie wiem skąd ten wniosek, z tego co przeczytałem gwarancja trwa, podobnie jak u nas, 5 lat.

4. Zero szans na wymianę przy pikselu.
Ponownie, dlaczego? Z tego co przeczytałem w Niemczech obowiązują takie same normy iso określające liczbę dopuszczalnych pikseli, więc dlaczego od razu zero szans? Kłopot zapewne większy, ale nie widze powodu dlaczego miało by to być niewykonalne..

5. Brak serwisu drzwi do drzwi.
Zapewne ma Pan rację. Ale jestem w stanie to poświęcić dla 30% niższej ceny.