A ja mam pytanie z innej beczki tzn. starej beczki a konkretnie chodzi o starego CRT flatrona?
Jest sens kalibracji i pracy na tym? W tej chwili obróbka jest na laptopie podpiętym czasem do LCD w pracy.
A ja mam pytanie z innej beczki tzn. starej beczki a konkretnie chodzi o starego CRT flatrona?
Jest sens kalibracji i pracy na tym? W tej chwili obróbka jest na laptopie podpiętym czasem do LCD w pracy.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Jeśli nie jest wypalony (a po tylu latach ma prawo), to wg mnie jest sens postawić taką "bańkę" jako pełnoekranowy podgląd.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
On pracował ok. 3-4 lat i kolejne 3 lata przeleżał.
Sent from my GT-I9000
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Hej! Własnie przechodze z systemu Windows na Mac. Mam profil kolorystyczny monitora Eizo ktorego uzywam. Czy mogę go nadal uzywac? Gdzie powiniem go przegrac lub zainstalowac? Dzięki za pomoc!
Pewnie.
Wrzuć do Library\ColorSync\Profiles, a następnie w Preferences>Displays>Color ustaw jako Display profile
Dzięki! To własnie od ciebie mam ten profil. Do photoshopa ani do firefoxa nic wrzucac nie musze?
Ostatnio edytowane przez xwilkx ; 26-10-2011 o 14:51
Ok, profil załadowany do systemu. Wydaje mi sie ze jadnak mam dziwnie jaskrawe barwy w systemie i przeglądarce firefox...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w photoshopie kolory są*ok
Ostatnio edytowane przez xwilkx ; 28-10-2011 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost
FireFox
w pasku adresu wpisać: about:config, enter, ok
gfx.color_management.mode=2 - zmienić wartość na 1, wyłączyć-włączyć.
Działa! Zainstalowałem też fajną wtyczkę do ff o nazwie "Color menagement" w której można ustawić profil icc monitora. Polecam.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl