Strona 373 z 378 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 721 do 3 730 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Domyślnie Kupno monitorow - proba o porade

Czesc, planuje zakup 2 monitorow. Celuje w 23-24". Troche jestem w tyle pod wzgledem technologii wiec nie wiem jaki rodzaj matrycy bedzie dla mnie najlepszy.
    Monitory beda sluzyc do amatorskiej obrobki zdjec. Budzet, ktory posiadam to do 1200-1400zl za jedna sztuke.

Bede wdzieczny za konkretne modele i ewentualne porady.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mizoo Zobacz posta
    Czesc, planuje zakup 2 monitorow. Celuje w 23-24".
    W tej cenie to chyba 2 x EIZO FS2331.
    NEC P221W odrobinę przekracza budżet.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar RyszardSwiderski
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No to z powrotem dwa powyższe do wyboru.
    Czy ktoś ma jakieś złe/dobre odczucia w sprawie tego NECa. Czy faktycznie często trafia się sztuka z wadą? Czy faktycznie serwis zazwyczaj traktuje wszystko jako "w normie"? Czy różnica pomiędzy nim, a wspomnianym EIZO FS2331 jest faktycznie duża, mam tu na myśli czy faktycznie obrabiając zdjęcia zauważyłbym dużą różnicę? Na dzień dzisiejszy pracuję na jakimś tanim samsungu, więc pewnie na każdym z nich zauważę kolosalną różnicę w porównaniu do niego...
    40D, 50 f/1.8 II, 17-50 f/2.8, 70-200 f/4L, 8 f/3.5, 580EX II

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz kolego Merde (ale z francuskiego poleciales! ).
    Przychylam sie do pytan powyzej. Moze ktos rozwinac troche temat przewagi jednego monitora nad drugim? Czy oprocz tych dwoch warto sie jeszcze wokol czegos zakrecic?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RyszardSwiderski Zobacz posta
    Czy ktoś ma jakieś złe/dobre odczucia w sprawie tego NECa.
    NEC'a P221W użytkuję od trzech miesięcy i jak na razie moje odczucia są pozytywne. Na egzemplarz pozbawiony "rażących wad" udało mi się trafić za drugim razem - pierwszy egzemplarz charakteryzował się ewidentną wadą matrycy (uszkodzony piksel) oraz bardzo nierównomiernym podświetlaniem. W egzemplarzu który zakupiłem podświetlanie także nie jest "super równomierne", jednakże jest to "standardowa" wada tego modelu o której wiedziałem i z którą się pogodziłem. Zaraz po zakupie monitor został sprzętowo skalibrowany (basICColor DISCUS). Było to działanie wręcz niezbędne (jak się później okazało). Jestem zadowolony zarówno z jakości odwzorowania barw (w mojej ocenie kolory widoczne na monitorze pokrywają się w 95.0 % z kolorami widocznymi na odbitkach) jak i z ergonomii - można go idealnie dostosować do miejsca pracy oraz własnych preferencji. Ze swojej strony mogę go z czystym sumieniem polecić - w tym przedziale cenowym jest to bardzo ciekawa propozycja.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 09-10-2011 o 19:00
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Troche naginam jednak budzet bo ten Eizo FS2331 mi nie podchodzi...

Czy kupie cos lepszego w podobnej cenie do EIZO FlexScan S2433W?

Albo jeszcze inaczej:
    Nie jestem zboczony pod wzgledem odwzorowania kolorow, ale chce zeby monitor "dawal rade". Zalezy mi na sensownych katach, na podstawce z dobra regulacja, na dobrej matrycy, waskiej ramce, ustawieniach w OSD oraz kilku wejsciach video (jak bedzie display-link to super). Znacie cos sensownego w 24" co posluzyloby na dluzej?
    Ostatnio edytowane przez mizoo ; 09-10-2011 o 20:03

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Troche naginam jednak budzet bo ten Eizo FS2331 mi nie podchodzi...

Czy kupie cos lepszego w podobnej cenie do EIZO FlexScan S2433W?
    Zapomnij, musiałbyś zwiększyć budżet o tysiaka żeby kupić... jeden monitor.
    Chyba że to literówka i miałeś na myśli S2233W?

Domyślnie

Merde, lubie isc w jakosc.. wiec jakbym sie spial to by sie udalo i ten tysiak dolozyc. Nie chce tylko inwestowac na slepo jesli nie wykorzystam potencjalu takiego monitora. Cos mi sie wydaje, ze tak wlasnie by bylo. Doceniam jednak inne '*******y' typu podstawka/zakres regulacji, gwarancja, ramka (FS2331 ma te ochydne glosniki) i inne. Wyedytowalem post wyzej, jednak 24" szukam tylko z 1920x1080.

Ok, reasumujac:

Poszukiwane cechy:
    - dobra matryca, ale bez przegiec, bo najwieksza praca to nieprofesjonalna obrobka zdjec w LR,
    - rowne podswietlenie,
    - dobre katy
    - ladna obudowa (najlepiej bez widocznych glosnikow)
    - waska ramka
    - porzadna podstawka z mozliwosciami ustawien/obrotow
    - sensowny pobor pradu
    - 1080p
    - dobry kontrast
    - w miare sensowna reakcja (malo gram)
    - dobra gwarancja
    - wejscia HDMI, DVI (DisplayLink in-plus)

Znajdzie sie cos takiego? Narazie widze, ze S2433W spelnia wymagania, jednak cena powoduje, ze trzeba bedzie odlozyc od jedzenia.

Kolega poleca DELL'a ULTRASHARP 24" U2412M. Macie jeszcze jakies propozycje?
    Ostatnio edytowane przez mizoo ; 09-10-2011 o 20:26

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Znajdzie sie cos takiego? Narazie widze, ze S2433W spelnia wymagania, jednak cena powoduje, ze trzeba bedzie odlozyc od jedzenia.
    To może jeden S2433W, a drugi monitor z trochę niższej półki?
    Do czego w ogóle potrzebny ci ten drugi monitor?

Domyślnie

Spedzam codziennie duzo godzin przy kompie i mam pootwieranych po 10-20 okien. Przyszlo mi to z pracy, ze uzywam dwoch monitorow - taka organizacja.
    Do tego lubie dosc aktywnie ogladac F1...

http://tmp.so/f1.jpg

Porownalem wlasnie U2410 do U2412M (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm na koncu) i generalnie sklaniam sie coraz bardziej do zakupu 2x U2410.

Strona 373 z 378 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów