-
Może nie bardzo mój wpis pasuje do tego wątku, ale nie chcę niepotrzebnie tworzyć nowego. Wątek moją uwagę przyciągnął przez przewijające się wpisy o monitorze firmy LG - W2600hp-bf. Planuję zakup monitora 24-26 cali i biorę ten model pod uwagę. Po przeczytaniu sporej liczby wpisów na forach i kilkunastu recenzji ustaliłem, że najbardziej przydatny będzie dla mnie monitor 24-26 cali. Podobno ta wielkość jest najbardziej optymalna - i ze względu na ergonomię pracy i wielkość pixeli. Pozostaje tylko wybór konkretnego modelu. Lektura wpisów i recenzji trochę mnie ostudziła. Każdy z omawianych monitorów ma wady utrudniające podjęcie ostatecznej decyzji. Poszukuję dla siebie monitora uniwersalnego do różnorodnych zastosowań - praca biurowa z edytorami tekstu, arkuszami kalkulacyjnymi i bazami danych, obróbka zdjęć (ale niezbyt zaawansowana - amatorska), oglądanie filmów, w tym HD oraz gry. Domyślam się, że łatwiej znaleźć monitor do konkretnego zadania, a taki do wszystkiego, jest tak naprawdę do niczego, ale cóż mi pozostaje. Szczególnie liczę na zdanie forumowego mądrali Toma01. Mam nadzieję, że ma sporą wiedzę również o mało profesjonalnych monitorach. Proszę o ocenę pod moje potrzeby wspomnianego monitora LG i oczywiście innych dostępnych na rynku. Na pewno zainteresowanych taką oceną będzie więcej osób. Proszę też o informację w przypadku LG, czy ocena (wyjątkowo niepochlebna co do zastosowań fotograficznych) oparta jest na znajomości konkretnego egzemplarza, czy wypływa ze znajomości wbudowanego panelu czy też oceny firmy jako takiej.
Uprawnienia umieszczania postów