A dlaczego akuratnie ten. Wiem było wcześniej że nie ma nic lepszego.
A dlaczego akuratnie ten. Wiem było wcześniej że nie ma nic lepszego.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 07-07-2011 o 18:53
-PA231W ma w stosunku do PA241W mniejszą matrycę, rozdzielczość, gamut i brak wyświetlania 10-o bitowego oraz układu kompensacji starzenia się świetlówek
-SX2243W w przeciwieństwie do PA241W nie ma pełnej, sprzętowej kalibracji, jest mniejszy i ma matrycę S-PVA o gorszej charakterystyce kątowej
-CG223W w porównaniu z PA241W ma o wiele mniejszą rozdzielczość i matrycę S-PVA o gorszej charakterystyce kątowej
No i dziękuję bardzo za pełen obraz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A i jeszcze jedno pytanko OT. Do takich monitorów aby mogły wyświetlać wszystko jak należy potrzebna jest też odpowiednia karta graficzna. Co wybrać?
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 07-07-2011 o 18:59 Powód: Automerged Doublepost
Jakakolwiek.
Ew. jeśli komu zależy na 10-o bitowym wyświetlaniu w PS, to ATI Fire Pro, albo nVidia Quadro.
http://www.amd.com/us/products/works...photoshop.aspx
Myślę że aż tylu kolorów widzieć nie muszęDzięki wielkie pomoc.
Szykuje się b. milusi, nowy NECzek. Panel jest kombinacją PA231W (matryca, podświetlenie - gamut) z PA241W (wielkość, rozdzielczość), z ceną w okolicy 3 tysi.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 12-07-2011 o 19:09
Czekam na taki monitor od dłuższego czasu :-D
szeroki gamut mnie nie interesuje , a w formacie 16:9 jakoś nie mogę się odnaleźć . Może Szanowny Kolega zdradzi troszkę więcej na temat tego panelu:cool: Będzie kalibracja sprzętowa? Jak wypadł by w porównaniu z bdb. sztuką 2190uxi?
Nie mam jeszcze drobiazgowych, definitywnych i oficjalnych informacji nt. danych technicznych panelu, natomiast po rozpoznaniu bojem przedprodukcyjny sampelek wygląda na nieco większy odpowiednik PA231W. Jakościowo zdecydowanie lepszy od 2190UXi, świetna równomierność i precyzyjniejsze sterowanie via 14-o bitowy 3D LUT z 16-o bitową precyzją przeliczania.
Takie pytanie. Jak wiadomo "wadą" matryc S-IPS jest to, że czarny "świeci". Dlaczego więc w najlepszych monitorach firmy EIZO jakoś przestaje to nagle przeszkadzać?
Drugie pytanie, czy to świecenie bardziej spodowane jest odbiciem światła z pokoju/okna czy nawet w całkowitej ciemności jest to widoczne?