Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Przepraszam jeśli mi umknęło uwagi, ale nie mam siły czytać ponad 300 stron, mimo że jestem trochę w rozpaczy. Aktualnie jestem w trakcie finalizowania zakupu monitora EIZO FlexScan S2243W wraz z dedykowanym kalibratorem EasyPIX. Jednak fachowcy także z tego forum twierdzą że pierwszą kalibrację tego monitora (o ile dobrze zrozumiałem) trzeba poprzedzić spektrometrem. Czyli krótko mówiąc pierwszą kalibrację muszę zlecić z pózniejszymi sobie poradzę. Ale konia z rzędem temu kto znajdzie mi w Trójmieście firmę która to zrobi. Dlatego jeśli ktoś zna firmę lub kogoś komu moge to zlecić, bede wdzięczny za namiary.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jeszcze jedno, jestem pstrykaczem amatorem, niemiej chciałbym na ekranie monitora oglądać coś zbliżonego do wydruku z labu lub drukarki i prosze nie kazać definiowć terminu "zbliżony" :-)
Ostatnio edytowane przez Regis ; 29-05-2011 o 19:00 Powód: Automerged Doublepost
Nie ma sensu do tego monitora stosować kolorymetru, a taki wchodzi w skład zestawu EasyPix. Dopóki nie będzie oficjalnego wsparcia w EasyPix dla ColorMunki lepiej zrobić usługowo i wrócić do tematu za pół roku, rok. A kto to wykona usługowo: http://monitory.mastiff.pl/kalibracj...tora-1923.html
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tom01 z całym szacunkiem, czytam z uwaga Twoje posty na tym forum i na innych, ale w tym przypadku prosze forumowiczów o namiary z Trójmiasta
Witam po dłuższej przerwie (co nie oznacza, że Was nie czytałem).
Mam pytanie, właśnie zamówiłem tego Nec PA241W, i pomimo, że chyba wszystko na jego temat co było do wyczytania wyczytałem, to po ponownym przeglądnięciu stron internetowych, powstały moje wątpliwości. Otóż spotkałem się z bardzo dużą rozpiętością cen tego modelu... jak dla mnie za dużą. Czy to jest spowodowane faktem, że jeden jest po kalibracji, a inny nie? Lub posiada jakąś referencję?
Wielu sprzedawców pozyskuje towar z różnych, czasem niepewnych źródeł, byle taniej. Oficjalna sieć dystrybucji ma raczej zbliżone ceny.