mam 22 lata, ale noszę okulary. w każdym razie zdecydowałem się na ten wynalazek. mam nadzieję, że to nie tylko strasznie drogi przebrandowany Samsung
dzięki za pomoc. jak Was podpuścić, to potraficie pomóc
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Panie Tom, na swoim forum napisał Pan, że SX2262 jest niekalibrowany i poleca Pan używać na ustawieniach fabrycznych
czyli nic się nie stanie, jeśli nie będę go kalibrował?
Ostatnio edytowane przez airhead ; 18-04-2011 o 19:42 Powód: Automerged Doublepost
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-04-2011 o 20:16 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
mam kilka pytań odnośnie tego Eizo 2262
-czy dobrze widzę, że jedyny znośny obraz jest w trybie sRGB? wszystkie domyśle tryby strasznie wypalają kolory czy mam się do nich przyzwyczaić?
-czy mogę sobie ustawić jasność i kontrast według własnego gustu? czy raczej muszą być to konkretne wartości by monitor wyświetlał zdjęcia wiernie? a może to automatyczne dostosowywanie dobrze działa?
-czy da się mieć podłączone dwa monitory na raz i ustawić na nich różną rozdzielczość?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeszcze jedno pytanie: mam podłączone dwa monitory. Główny (Eizo) pokazuje właściwe kolory, a stary (Samsung) - szaleje strasznie. np. zamiast cz-b widzę fioletowo-zielonkawy. co i gdzie trzeba ustawić?
Ostatnio edytowane przez airhead ; 21-04-2011 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost
Nie nie wypala. Trzeba ino używać aplikacji z zarządzaniem barwą. Zresztą jest to normalne, bo monitory szerokogamutowe pchają się drzwiami i oknami. No, chyba że ma Pan Mac'a.
Monitor trzeba skalibrować. Wówczas wynikną parametry obrazu. Wszelkie automaty bezwzględnie się wyłącza.
Tak.
W menu Samsunga proszę spróbować "doregulować" go do obrazu monitora głównego.
dziękuję za odpowiedzi, ale ciągle kilka rzeczy mnie dręczyjaki program do tego Pan poleca? na płycie dołączonej do monitora nie było nic przydatnego (choć oba programiki zainstalowałem)
dziękuję za odpowiedź. jak to zrobić?Monitor trzeba skalibrować. Wówczas wynikną parametry obrazu. Wszelkie automaty bezwzględnie się wyłącza.
jeszcze chciałbym wiedzieć, co to wynalazek tryb sRGB w monitorze?