Dziękuję, to wyjaśnia sprawę - trzeba zbierać pieniążki na coś w tym rodzaju
W tej chwili wolę kolor ze starego 17" CRT (po kalibracji) niż z LCD'ka tylko nieznacznie lepszego niż market.
Dziękuję, to wyjaśnia sprawę - trzeba zbierać pieniążki na coś w tym rodzaju
W tej chwili wolę kolor ze starego 17" CRT (po kalibracji) niż z LCD'ka tylko nieznacznie lepszego niż market.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Witam!
Mam pytanko: nie mogę niczego znaleźć na temat matrycy SVA - co to za twór? Ma to jakiś związek z PVA? Np. opis tego monitora na stronie - http://www.agito.pl/monitory-lcd/sam....0.414296.html - "Typ matrycy SVA", ludzie w opiniach piszą o PVA, a na stronie producenta - http://www.samsung.com/pl/consumer/p...il&tab=feature - jest napisane z kolei, że to cPVA... Jak mam to rozumieć?
Pozdrawiam!
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."
aha, czyli takie PVA dla ubogichale czekaj... Ty teraz piszesz o SVA czy cPVA? W każdym razie... lepsze to będzie do amatorszczyzny fotograficznej, od cudnych LED z dekoderami tv za 8stówek?
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."
Z oznaczeniem SVA się nie spotkałem, a we wszystkich tanich monitorach jest cPVA, ePVA itp. Nie wykluczam innych oznaczeń, ale wszak to marketing wymyśla więc wszystko jest możliwe.
Ja wiem czy lepsze od masówki? To przecież też masówka. Choć na upartego szukając dobrych stron, kąty widzenia na pewno lepsze, ale liniowość taka sama jak TN.
apropos kątów widzenia - http://www.youtube.com/watch?v=VyKE1...ailpage#t=267s tutaj dobrze to widać. No tak, czegóż można się spodziewać po sprzęcie za 600 pln...
Dzięki za odpowiedź, spokojnego wieczoru![]()
Przymierzam się do kupna monitora który będzie podpięty do laptopa w celu obrabiania zdjęć w PS i Camera Raw. Chcę kupić coś w miarę taniego. Z tego co już się orientowałem to dobre opinie zbiera Dell 2209wa jeśli nie on to jeszcze rozważam ACER V223HQBOb. Czy ktoś miał styczność z tymi monitorami? Acer to najtańszy jaki udało mi się znaleźć ale ma tylko połączenie analogowe VGA. Czy przy obróbce zdjęć dużą różnicę robi podłączenie cyfrowe przez DVI? Inna sprawa jeśli zdecydowałbym się na della w laptopie mam tylko wyjście HDMI więc czy połączenie kablem DVI - HDMI będzie poprawnie działać?
Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B
"Zdegradowanej trwałości"? Z całym szacunkiem - można prosić o źródło tej rewelacji?
Ekonomiczne wersje wyświetlaczy xVA/IPS mają tańsze filtry RGB, przez co nadają się jedynie na panele o normalnym gamucie (~sRGB). Często też (acz nie jest to regułą) są to panele 6bit + FRC.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
HDMI będzie działać jak najbardziej poprawnie. Od Acera (nie tylko monitorów) trzymałbym się z daleka.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 23-03-2011 o 12:43 Powód: Automerged Doublepost