Strona 308 z 378 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318358 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 071 do 3 080 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wchodzi nowy NEC EA232WMi na LEDzie, powinien być znośny

Domyślnie

Tak, tylko szkoda, że to jest 23" w formacie 16:9, niby jest LEDowy, ciekawe czy zauważalna różnica między poprzednikiem, no i cena.. poprzednik stoi ok. 1350zł, nowy z pewnością będzie trochę droższy, a to już spora sumka jak za takie monitory, biorąc pod uwagę np. Della 2209wa albo 2311h..

a z tych poprzednich co byście polecili i dlaczego?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ..które kosztują sporo mniej
    Ostatnio edytowane przez marceleqs ; 29-01-2011 o 21:51 Powód: Automerged Doublepost
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Polecić to nie polecam żadnego. Weź Della U2311W.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...tzn. U2311H
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 29-01-2011 o 23:14 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Dobra, a zawężając pole wyboru do:

DELL 2209wa
    DELL 2311H
    LG W2220P
    ?
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    Jako takiego ogólnego działu o monitorkach nie znalazłem, więc spróbuję wbić się tutaj, jeśli nie trafię, to proszę przenieść mój temat do włąściwego działu (byle nie kosz:P)
    ...

DELL 2211H
    Ja wybrałem w przedziale do 1000 z IPS ten model, jestem z niego zadowolony poprzednio był Samsung ( 17" LCD chyba o 50% droższy od tego della :-))) )
    Przez 2 dni stały obok siebie ( nawet wysokość ekranów była zbliżona ) i różnice na + della były dla mnie duże ( moje subiektywne ), kolory ładniejsze, wyraźniejsze. Do tego dochodzi ergonomia, możliwość obracania, podwyższania obracania ekranu.
    Na - na tą chwile to ustawienia, poprzednio doszedłem do tego że to co miałem na ekranie po odebraniu z labu było na zdjęciach... teraz z tym walczę...
    Generalnie jestem z niego zadowolony. No i jest objęty gwarancją Dell's Premium Panel Guarantee
    400D/7D/500N/17-40/70-200/55-250/Samyang 8mm/580 EX II/Manfrotto 680B/Lowepro Computrekker AW/Hama Defender 210
    http://mariuszryz.pl
    http://camera.boleslawiec.pl/ - Stowarzyszenie Fotograficzne - Bolesławiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inmario Zobacz posta
    Na - na tą chwile to ustawienia, poprzednio doszedłem do tego że to co miałem na ekranie po odebraniu z labu było na zdjęciach... teraz z tym walczę...
    tego nie rozumiem. miałeś dobre ustawienia i je pogubiłeś i nie możesz ustawić czy jak? Mi zależy, żeby to co wypluwał monitor, wypluł LAB, oczywiście chodzi o jak najbliższe odwzorowanie
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

tego nie rozumiem. miałeś dobre ustawienia i je pogubiłeś i nie możesz ustawić czy jak? Mi zależy, żeby to co wypluwał monitor, wypluł LAB, oczywiście chodzi o jak najbliższe odwzorowanie
    Miałem na Samsunga + WinXP a teraz jest Dell i Win7 ( nowy system i stare ustawienia poszły w diabły ). Oba monitory ustawiałem wg softowej procedury dostrajania na podstawie informacji na ekranie. Pierwsze odbitki z Della okazały się za ciemne dużo za ciemnie. Chwilowo sobie odpuściłem odbitki z labu bo kupiłem CISS'a do drukarki i pod to będę próbował ustawić ( jak mi się uda, długa droga przede mną ale jest światełko w tuneli )
    400D/7D/500N/17-40/70-200/55-250/Samyang 8mm/580 EX II/Manfrotto 680B/Lowepro Computrekker AW/Hama Defender 210
    http://mariuszryz.pl
    http://camera.boleslawiec.pl/ - Stowarzyszenie Fotograficzne - Bolesławiec

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Pierwsze odbitki z Della okazały się za ciemne dużo za ciemnie.
    Bo monitor jest dużo za jasny.

Chwilowo sobie odpuściłem odbitki z labu bo kupiłem CISS'a do drukarki i pod to będę próbował ustawić ( jak mi się uda, długa droga przede mną ale jest światełko w tuneli )
    "Doreguluje" Pan monitor do wydruku, wrzuci zdjęcie na inne medium (Internet, lab) i znów będzie niespodzianka. Tak się tego nie robi.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    "Doreguluje" Pan monitor do wydruku, wrzuci zdjęcie na inne medium (Internet, lab) i znów będzie niespodzianka. Tak się tego nie robi.
    Czyli to jest takie wyjście dające (o ile się faktycznie uda) wyłącznie poprawne wydruki? Skoro monitora aRGB nie da się idealnie upłycić do sRGB, to czy nie ma monitora sRGB który dało by się poprawnie skalibrować? Tak aby można było go przestawiać raz na wydruk LAB innym razem na potrzeby www?
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Czyli to jest takie wyjście dające (o ile się faktycznie uda) wyłącznie poprawne wydruki?
    To jest takie wyjście, dające wrażenie poprawnych wydruków. Jeśli monitor nie jest skalibrowany sprzętowo, to wszystko będzie dawało "wrażenie".
    Kalibracja sprzętowa to dostosowanie do wzorca. Dzięki niej, jeśli Ty wstawisz zdjęcie obrobione na skalibrowanym sprzetowo monitorze, ktoś na drugim końcu swiata bedzie je widział tak samo, równiez na skalibrowanym sprzętowo monitorze. Jeśli "kalibrujesz" na oko, i on "na oko", taka zależność nie ma juz miejsca. Obaj oglądacie inny obraz.
    Przestrzeń barwna ma tu drugorzędne znaczenie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 308 z 378 PierwszyPierwszy ... 208258298306307308309310318358 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów