Jako takiego ogólnego działu o monitorkach nie znalazłem, więc spróbuję wbić się tutaj, jeśli nie trafię, to proszę przenieść mój temat do włąściwego działu (byle nie kosz:P)
Długo zastanawiam się nad monitorem, no i trzeba by podjąć decyzję. Sprawa wygląda tak, że w chwili obecnej nie stać mnie na szerokogamutowca + odpowiednią kalibrację/kalibrator, a to niezbędne. W takim razie będę obstawiał możliwie dobrego IPSa na sRGB. Łeb już mi pęka od szukania w sieci, czytania testów, a sklepów z tym sprzętem w okolicy ponad 100km brak. Liczę na pomoc, ewentualne sugestie pod względem wymienionych modeli Za i Przeciw, bo złotego środka za te pieniądze nie oczekuję. Oczekuję poprawnej kolorystyki i bieli jak na tą klasę. Pod lupę wziąłem następujące modele poniżej, proszę o wskazówkę na który zdecydowalibyście się, no i komentarz, uzasadnienie. Będę bardzo wdzięczny, liczę na WasNie bez znaczenia jest format, gdyby wszystko wypadało podobnie np. między dwoma modelami wolałbym 16:10 niż 16:9, a więc:
DELL 2209wa
DELL 2211H
DELL 2311H
NEC EA231WMi
HP LP2475W
LG W2220P
LG 226V LED