Dzięki za szybką odpowiedź.
Jak już pojawi się wersja oficjalna porozmawiamy o prawdziwej kalibracji mojego S2433.
Dzięki za szybką odpowiedź.
Jak już pojawi się wersja oficjalna porozmawiamy o prawdziwej kalibracji mojego S2433.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Panie Tomaszu. Na Pana stronie PrzemekRyk napisał, iż owo oprogramowanie ma działać z FlexScan SX2762W, SX2462W, SX2262W, S2233W, S2243W, S2433W. Czy wiadomo coś o S2231? Poza tym, czy to oprogramowanie (czy to jest "zmodyfikowana" wersja EasyPIX?) będzie udostępnione bezpłatnie (pewnie nie)?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
OK. W zasadzie znalazłem odpowiedź na wszystkie pytania na stronie Eizo. Na liście nie ma S2231. Czy zna Pan powody (techniczne, nie bo nie, etc.), z powodu których w S2231 nie będzie można przeprowadzić kalibracji? Czy byłby Pan tak miły i sprawdził u siebie (o ile Pan jeszcze posiada jakiś s2231), czy faktycznie odpada kalibracja na nim?
Ostatnio edytowane przez Michal_II ; 21-01-2011 o 15:23 Powód: Automerged Doublepost
Tak, widziałem w specyfikacji S2232. Pamiętam także, iż pisał Pan o tym, iż pomiędzy S2232 a S2231 nie ma praktycznie różnicy, więc liczę na to, że jednak będzie taka możliwość (chyba, że to właśnie będzie ta różnica. Jeszcze jedna sprawa, Pan ma wersję (powiedzmy "przedpremierową"). Na stronie Eizo nie znalazłem informacji, iż będzie działać z CM. Czy ma Pan wiadomości, że Eizo nie "wyłączy" możliwości używania z CM (używam Argylla i niewiele wiem na temat EasyPix i tego co z nim działa)?
Nie dowiemy się bez sprawdzenia organoleptycznego.
Jest to wersja BETA, więc jeszcze wiele się może zmienić. Japończycy jednak zasięgali informacji czy robić wsparcie dla innych czujników i na naradzie wszyscy przedstawiciele jednogłośnie optowali za.
Asus wypuszcza coś bardzo ciekawego. Jeśli to wszystko co piszą to prawda to myślę, że przy tej cenie to będzie hicior :-)
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...tow-32829.html
a monitor ma być ponoć w marcu.
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
...będzie to kolejny monitor pokroju HP LP2475 itp...
Jako takiego ogólnego działu o monitorkach nie znalazłem, więc spróbuję wbić się tutaj, jeśli nie trafię, to proszę przenieść mój temat do włąściwego działu (byle nie kosz:P)
Długo zastanawiam się nad monitorem, no i trzeba by podjąć decyzję. Sprawa wygląda tak, że w chwili obecnej nie stać mnie na szerokogamutowca + odpowiednią kalibrację/kalibrator, a to niezbędne. W takim razie będę obstawiał możliwie dobrego IPSa na sRGB. Łeb już mi pęka od szukania w sieci, czytania testów, a sklepów z tym sprzętem w okolicy ponad 100km brak. Liczę na pomoc, ewentualne sugestie pod względem wymienionych modeli Za i Przeciw, bo złotego środka za te pieniądze nie oczekuję. Oczekuję poprawnej kolorystyki i bieli jak na tą klasę. Pod lupę wziąłem następujące modele poniżej, proszę o wskazówkę na który zdecydowalibyście się, no i komentarz, uzasadnienie. Będę bardzo wdzięczny, liczę na WasNie bez znaczenia jest format, gdyby wszystko wypadało podobnie np. między dwoma modelami wolałbym 16:10 niż 16:9, a więc:
DELL 2209wa
DELL 2211H
DELL 2311H
NEC EA231WMi
HP LP2475W
LG W2220P
LG 226V LED
50D + 17-55/2.8 IS USM