Witam, Mam pytanie, czy Eizo produkuje jeszcze nie-szerokogamutowe monitory? Jesli tak, to jakie modele?
Witam, Mam pytanie, czy Eizo produkuje jeszcze nie-szerokogamutowe monitory? Jesli tak, to jakie modele?
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
dziekuje bardzo, widac ze juz praktycznie nie ma nie-szerokogamutowcow w ofercie Eizo.
Chce po prostu zastapic mojego S1921 czyms szerszym oraz wiekszym, z rodzialka full hd a nie wide gamut bo mam eye1 display 2 i nie chce kupowac drozszego urzadzenia do kalibracji szerokich gamutow.
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Wąskogamutowe z ROZDZIELCZOŚCIĄ 1920x1080, która NIE MA NIC WSPÓLNEGO z FullHD to na przykład 23-calowe 16x9: EIZO FS2331, FS2332, EV2333, EV2335. Jest też nawet 24" 16x10 ale TN-ka S2402W. Sęk tylko w tym, że żaden z wymienionych nie jest lepszy od S1921.
PS. Wyróżnienia celowe. Nauczcie się ludzie poprawnych pojęć i przynajmniej minimum zorientowania w temacie. Tym bardziej że wszystko jest podane na talerzu. Na tym forum tłuczone jest od lat, że nie ma czegoś takiego jak monitor komputerowy FullHD!
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-10-2011 o 22:02
NEC P241W jest wąskogamutowy, do tego z możliwością sprzętowej kalibracji.
Nie rozumiem co ma oznaczać wzmianka "nie ma nic wspólnego z pełnym HD". Rozdzielczość 1920 na 1080 pikseli to jest rozmiar pełnego HD zdaje się?
Witam,
Kupilem jakis czas temu monitor NEC multisync p221w i mam problem z kolorami, a dokladnie, wystepuja dziwne zielone plamy oraz barwy zdjec nie zgadzaja sie z orginalami. nie wiem jak skutecznie skalibrowac monitor.
Tom1 - chodzilo mi po prostu o rodzielczosc 1920x1080(1200). Potocznie ta rodzielczosc jest nazywana Full HD wiec tak to ujalem.
Zrobilem maly przeglad monitorow i urzadzen kalibracyjnych i wyglada na to ze spokojnie moglbym kupic szerokogamutowca bo urzadzenia w style Eye1 Display Pro oraz ColorMunki Display nie sa az tak drogie, okolo 50 funtow wiecej jak Eye1 Display 2 ktory mam i moglym sprzedac.
Wyglada na to ze nie jest az tak zle z cenami. S1921 jest super monitorem ale....za mala rozdzielczosc, gdyby chociaz mial 1200x1600, ale 1280x1024 to troche za malo niestety.
Jeszcze jedno pytanie na koniec- Eye1 Display 2 ma przyssawki na czujniku, czy jest konieczne zeby ustawiac go na przyssawkach za kazdym razem wykonujac kalibracje czy wystarczy po prostu przylozyc go blisko do ekranu i przeciwwaga ustawic go odpowiednio?
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User