Strona 29 z 378 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A czym różni się wersja dla eizo od zwykłego X-Rite Eye One Display 2. Obydwa mają: Push Button Calibration support cg220. Mam na myśli ofertę Mastiffa. W sprawie monitora odezwę się na PW
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń Zobacz posta
    A czym różni się wersja dla eizo od zwykłego X-Rite Eye One Display 2. Obydwa mają: Push Button Calibration support cg220. Mam na myśli ofertę Mastiffa. W sprawie monitora odezwę się na PW
    Wersja "dla Eizo" ma w cenie wsparcie techniczne oraz nieco rozszerzoną gwarancję obejmującą poprawne działanie czujnika w najgłębszych cieniach.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń Zobacz posta
    Po licznych przemyśleniach i zamiarach modernizacji szklarni, EIZO FlexScan SX2461W musi wystarczyć.
    Jeszcze jedno. W przeciwieństwie do S2410W, S2411W i CE240W, nowy model SX2461W ma niepokojąco częstą przypadłość do wad pikseli. To jest dodatkowy argument za CE. Nie wiem czy to chwilowe, ale o ile pikselki w Eizo to rzadkość, to na razie SX'y biją pod tym względem rekordy.

Domyślnie

Przeczytałem temat odnośnie monitorów i nie wiem dlaczego nie padł temat "Formac Gallery 2010 Xtreme-5" ? Czy ten monitor nie jest godny uwagi,oczywiście do amatorskiej fotografii? Cena ok 500euro. Tom, jak wg Ciebie wygląda jakość do ceny?
    Pozdrawiam
    Canon 40D +Canon EF 85/1.8 USM +24-70/2.8L+reszta kiedyś ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Swek Zobacz posta
    Przeczytałem temat odnośnie monitorów i nie wiem dlaczego nie padł temat "Formac Gallery 2010 Xtreme-5" ? Czy ten monitor nie jest godny uwagi,oczywiście do amatorskiej fotografii? Cena ok 500euro. Tom, jak wg Ciebie wygląda jakość do ceny?
    Pozdrawiam
    Wg mnie, tak to wygląda, że lepiej nabyć któryś z tańszych Eizo. Są sporo lepsze, choć w podobnej klasie cenowej będą cal mniejsze.

Domyślnie

Może jakaś podpowiedź(model)? O ile uważnie przeczytałem poprzednie posty dość istotna jest paleta kolorów - nie mniej niż 10 bit. Podany formac ma 24-bitową paletę kolorów.Tom, czy możesz podać słabe punkty tego monitora? Przyznam, że nie bardzo mam gdzie na oczy zobaczyć i porównać jakikolwiek model eizo do sprawdzonego praktycznie modelu w wesji Xtreme.
    Pozdrawiam
    Canon 40D +Canon EF 85/1.8 USM +24-70/2.8L+reszta kiedyś ...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Swek Zobacz posta
    Może jakaś podpowiedź(model)? O ile uważnie przeczytałem poprzednie posty dość istotna jest paleta kolorów - nie mniej niż 10 bit. Podany formac ma 24-bitową paletę kolorów.Tom, czy możesz podać słabe punkty tego monitora? Przyznam, że nie bardzo mam gdzie na oczy zobaczyć i porównać jakikolwiek model eizo do sprawdzonego praktycznie modelu w wesji Xtreme.
    Pozdrawiam
    Paleta 24 bitowa? Taaaa... bardzo sprytny marketing. Tyle, że to jest mamienie liczbami, bo w rzeczywistości całkiem standardowe sterowanie. Trzy kanały RGB po 8 bitów daje 24. Monitory dedykowane do koloru mają mieć conajmniej 10 bitów na jeden kanał. Modele spełniające ten warunek, przy cenie około 500ojro, z oferty Eizo: S1921, S1931, S1932, S2031.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witaj Tom! niestety mój portfel świeci pustkami. Niedawno kupiłem body pierwszy obiektyw teraz w kolejce czeka jeszcze drugie szkło i niestety budżet którym dysponuje na monitor prezentuje sie dosyć mizernie. Biorąc pod uwagę wspomniane fakty jestem zmuszony kupić używany monitor (teraz pracuje na laptopie matryca 14 IBM T23 więc pewno jesteś w stanie wyobrazić sobie jak obróbka zdjęć na tym wygląda). Jakiś czas temu w jednym z twoich postów wyczytałem ze z używek można zainteresować się monitorem EIZO L767. Niestety towar raczej deficytowy. Jedyne sztuki jakie znalazłem to na niemieckim ebayu. Boję się zakupu na tak dużą odległość. Regularnie odwiedzam stronę Device niestety w ofercie na tą chwilę widzę tylko monitor EIZO L365 a to chyba nie to. Czy mógłbyś mi doradzić jakieś rozwiązanie? Za wszelką pomoc będę ci bardzo wdzięczny. Prawda jest taka że na nowy sprzęt nie zanosi się u mnie przez najbliższe 2 lata.
    ....i jeszcze zakup drukarki ale tu już mam swojego niedrogiego faworyta uffff:smile:

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Z używanych Eizo warto polować na wszystkie od 17" wzwyż z "6", "9" w środku trzycyfrowego symbolu. Wszystkie są conajmniej niezłe.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Tom1 stoję przed zakupem nowego monitora. Mam dwie opcje albo lekko gładko i przyjemnie kupić coś z rynku low end(500-700zł) np:
    http://www.allegro.pl/item315959785_...per_cena_.html

lub coś w podobnej cenie.

Ewentualnie coś w cenie 900-1300zł. Ukłony w strone matryc PVA i EIZO

Pytanie do Ciebie czy możesz polecić coś możliwie najlepszego w obu zakresach pieniężnych?
    Nie jestem wybredny może być panorama nie musi. Preferuje 19" lub więcej. Zastosowanie? ogólne domowe + PS

Wiem że często taki pytania się powtarzają jednak liczę (proszę) na konkretną odpowiedź w tej cenie to kup X,Y,Z w tej A,B,C.

Moze warto kupić coś podobnego: http://www.allegro.pl/item319390285_...n_olsztyn.html
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 01-03-2008 o 22:18

Strona 29 z 378 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów