Strona 288 z 378 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 871 do 2 880 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zdecydowanie P221W.

PS1. Proszę pamiętać, że nieskalibrowany monitor będzie świecił jak chciał, czyli Pana zdjęcia nie będą wyglądały tak jakimi one są na dysku, ale będą zniekształcone przez widzimisię monitora.

PS2. EA231WMi nie jest sprzętowo kalibrowany. P221W formalnie zresztą też, choć*jest to możliwe.
    czy ten monitor można skalibrowac za pomocą i1Display2 ??
    (zakupiłem ten kalibrator narazie do kalibracji laptopa,ale chciałbym kupic monitor do 2000pl, a doczytałem że nie do wszystkich monitorów ten kalibrator sie nadaje)
    C50d +Canon EF 17-40mm f/4 L USM+ Canon 50 mm f/1.4 EF USM
    + Canon 70-200 mm f/4.0L EF USM+Speedlite 430EX II

Coś już napisał
    Miasto
    Herne / Chojnice

Domyślnie

Witam.
    W zasadzie juz postanowilem o zakupie EIZO S2402WFS .
    Niestety - informacji za wiele nie zdolalem uzyskac w temacie.
    Byc moze ktos juz uzytkuje w/w nonitor ? lub mial w przeszlosci stycznosc z nim ?

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Weź lepiej PA241W, jest bardziej dopracowany.
    czyli generalnie rozumiem, ze w tej cenie stawiamy na Neca? Eizo jest znacznie drozsze jesli porownamy bezposrednio ta sama polke?

sorki ale kompletnie nie siedze w monitorach a na codzien pracuje na dwoch U2711, natomiast do zdjec potrzebuje czegos wiecej..zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za maly ten Nec...i rozumiem ze tej cenie nic lepszego nie kupimy...?

z gory dzieki za oswiecenie!

pozdr.
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_p Zobacz posta
    Witam.
    W zasadzie juz postanowilem o zakupie EIZO S2402WFS .
    Niestety - informacji za wiele nie zdolalem uzyskac w temacie.
    Byc moze ktos juz uzytkuje w/w nonitor ? lub mial w przeszlosci stycznosc z nim ?
    To jest TN!
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    czyli generalnie rozumiem, ze w tej cenie stawiamy na Neca? Eizo jest znacznie drozsze jesli porownamy bezposrednio ta sama polke?

sorki ale kompletnie nie siedze w monitorach a na codzien pracuje na dwoch U2711, natomiast do zdjec potrzebuje czegos wiecej..zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za maly ten Nec...i rozumiem ze tej cenie nic lepszego nie kupimy...?

pozdr.
    do zdjęć wolisz wielkość czy wierność ??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malbork

Domyślnie

czy za pomocą i1display2 można skalibrowac Nec P221W?

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    do zdjęć wolisz wielkość czy wierność ??
    oczywiście, że stawiam na wierność (tak jak pisałem, że wielkość to już mam:-) )..pytam o wielkość, bo zastanawiam się czy nie warto dołożyć kilku "groszy" do 27cali..
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

oczywiście, że stawiam na wierność (tak jak pisałem, że wielkość to już mam:-) )..pytam o wielkość, bo zastanawiam się czy nie warto dołożyć kilku "groszy" do 27cali..
    jesli PA271 to tak, ale chyba jednak lepiej wyjdziesz na tym jesli chodzi o wierność PA241 + dobre stanowisko swiatło etc...

PS po co ci 3x27' na jednym biurku??
    nie lepiej JEDNA twoja 27" + PA271 ??

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pozdr.
    Nie ma nic lepszego, niezależnie od ceny. Wersja Reference jest trochę staranniej przygotowywana niż standardowy PA i ma lepszą gwarancję, ale z uwagi na wysoką jakość serii różnice są minimalne. Z uwagi na wyższą rozdzielczość warto ew. dołożyć do PA271W.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturro72 Zobacz posta
    czy za pomocą i1display2 można skalibrowac Nec P221W?
    Można, o ile użyjemy oprogramowania Spectraview Profiler aka basICColor display. Z uwagi na b. słabą powtarzalność i trwałość kolorymetrów i1d2 efekt niekoniecznie będzie idealny, ale lepszy rydz niż nic.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 07-11-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie ma nic lepszego, niezależnie od ceny. Wersja Reference jest trochę staranniej przygotowywana niż standardowy PA i ma lepszą gwarancję, ale z uwagi na wysoką jakość serii różnice są minimalne. Z uwagi na wyższą rozdzielczość warto ew. dołożyć do PA271W.

Można, o ile użyjemy oprogramowania Spectraview Profiler aka basICColor display. Z uwagi na b. słabą powtarzalność i trwałość kolorymetrów i1d2 efekt niekoniecznie będzie idealny, ale lepszy rydz niż nic.
    DZięuję za za odpowiedż, i mam jeszcze jedno,
    do kalibracji jakiej grupy monitorów albo jakie konkretne modele można skalibrowac i1disoplay2 i dołączone do niego oprogramowanie i1Match3
    (sądziłem że ten nec lub eizo1932 to przecież półka amatorska i nie powinno byc kłopotów z kalibracją,czy to oznacza że wywaliłem te parę stuwek na darmo?
    będę wdzięczny za odpowiedź)
    Cytat Zamieszczone przez arturro72 Zobacz posta
    DZięuję za za odpowiedż, i mam jeszcze jedno,
    do kalibracji jakiej grupy monitorów albo jakie konkretne modele można skalibrowac i1disoplay2 i dołączone do niego oprogramowanie i1Match3
    (sądziłem że ten nec lub eizo1932 to przecież półka amatorska i nie powinno byc kłopotów z kalibracją,czy to oznacza że wywaliłem te parę stuwek na darmo?
    będę wdzięczny za odpowiedź)
    jestem amatorem ,więc czy kalibracja tym urządzeniem może byc jak dla mnie wystarczająca?
    Ostatnio edytowane przez arturro72 ; 07-11-2010 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost

Strona 288 z 378 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów