C50d +Canon EF 17-40mm f/4 L USM+ Canon 50 mm f/1.4 EF USM
+ Canon 70-200 mm f/4.0L EF USM+Speedlite 430EX II
Witam.
W zasadzie juz postanowilem o zakupie EIZO S2402WFS .
Niestety - informacji za wiele nie zdolalem uzyskac w temacie.
Byc moze ktos juz uzytkuje w/w nonitor ? lub mial w przeszlosci stycznosc z nim ?
czyli generalnie rozumiem, ze w tej cenie stawiamy na Neca? Eizo jest znacznie drozsze jesli porownamy bezposrednio ta sama polke?
sorki ale kompletnie nie siedze w monitorach a na codzien pracuje na dwoch U2711, natomiast do zdjec potrzebuje czegos wiecej..zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za maly ten Nec...i rozumiem ze tej cenie nic lepszego nie kupimy...?
z gory dzieki za oswiecenie!
pozdr.
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
czy za pomocą i1display2 można skalibrowac Nec P221W?
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Nie ma nic lepszego, niezależnie od ceny. Wersja Reference jest trochę staranniej przygotowywana niż standardowy PA i ma lepszą gwarancję, ale z uwagi na wysoką jakość serii różnice są minimalne. Z uwagi na wyższą rozdzielczość warto ew. dołożyć do PA271W.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Można, o ile użyjemy oprogramowania Spectraview Profiler aka basICColor display. Z uwagi na b. słabą powtarzalność i trwałość kolorymetrów i1d2 efekt niekoniecznie będzie idealny, ale lepszy rydz niż nic.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 07-11-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost
DZięuję za za odpowiedż, i mam jeszcze jedno,
do kalibracji jakiej grupy monitorów albo jakie konkretne modele można skalibrowac i1disoplay2 i dołączone do niego oprogramowanie i1Match3
(sądziłem że ten nec lub eizo1932 to przecież półka amatorska i nie powinno byc kłopotów z kalibracją,czy to oznacza że wywaliłem te parę stuwek na darmo?
będę wdzięczny za odpowiedź)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jestem amatorem ,więc czy kalibracja tym urządzeniem może byc jak dla mnie wystarczająca?
Ostatnio edytowane przez arturro72 ; 07-11-2010 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost