06.11. w krakowskim RCS szykuje się bardzo fajna impra - NEC day, z udziałem p. Wojtka Koska z NEC Display Solutions GmBH, NECzka PA301W (pokaz przedpremierowy!!!) i resztą rodziny PA/Spectraview Reference (no i ja też będę). Serdecznie zapraszam i gorąco polecam, szczególnie że p. Wojtek to naprawdę fachura i wie o technologii LCD znacznie więcej niż ja i p.Tomasz razem wzięci. Ilość miejsc ograniczona, więc rejestrujcie się jak najszybciej!
http://www.rcs2.pl/webpage/pl/nec-day.html
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tom01:
napisz prosze do amatorskiej (no moze troche bardziej zaawansowanej amatorskiej ) obrobki zdjec w domu co kupic z 22/23 cali do ceny 1000 pln, jesli nie wskażesz nic do tej kwoty bede skazany na zakup NEC P221W choc juz cena mnie nieco przeraza ;o/
Pzdr
Prawie 3000 postów na ten sam temat a ludzie non stop, uparcie zadają to samo pytanie jakby w nadziei, że może w końcu, po pięćsetczterdziestymszóstym razie ktoś się zlituje i zdradzi tę od lat skrywany sekret o istnieniu cudownego monitora do koloru za 799zl.
Bo o tak skrajne lenistwo - szanowny przedmówco - jak niechęć do przeczytania wypowiedzi sprzed dosłownie 9 (dziewięciu!) postów raczej Cię nie podejrzewam...??:
nowart .... netowy napinaczu, mam Ci na zdrowie swoich dzieci przyrzekać ze przeleciałem ponad 100 stron tego tematu poswiecajac prawie 2 godziny??? ...i nie znalazlem jednoznacznej dla mnie odpowiedzi na moje pytanie! stad pytam, bo kto pyta nie bladzi a kto nie pyta (czytaj Ty) ten ....!
nie pasuje? nie czytaj, nie komentuj i...odpierwiastkuj sie
i to nie tylko moje zdanie acz wielu raczkujacych na tym forum, ze 90% osob majacych ponad 500 postow na tym forum nabila je w 90% komentarzami w stylu nowarta
bez odbioru wiec swego posta, ktorego pewnie zaraz napiszesz wsadz sobie w swoją mega spostrzegawczosc w wyszukiwaniu... swoich problemow...
_fiolek - przeczytałes tyle stron i straciłeś tyle czasu, ale ciągle nie możesz przyjąć do wiadomości, że w tej cenie nie znajdziesz nic co nadaje się do obróbki foto. Taki post był juz wczoraj i albo umknał Twojej uwadze, albo zupełnie czytasz bez zrozumienia. link do kliku postów wstecz.
i jeszcze jeden link na mva.pl
Życzymy Tobie i Twoim dzieciom dużo zdrowia.
5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL
Jeden z nas stwierdza fakty, drugi - fakt - strasznie się napina. Ciekawe kto..
Musisz mieć jednak straszne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, skoro po ponad dwóch godzinach intensywnego studiowania tego wątku nie wydedukowałeś faktu, jaki na każdej stronie przedstawiają fachowcy w tej dziedzienie, choćby sprzed paru wypowiedzi:
... i wielu, wielu innych.
Zatem owocnego, dalszego poszukiwania![]()
szanowni koledzy... nie ma się co spinać...
rozumiem intencje osób, które starają się uporczywie wbić do głowy każdemu, że monitor za 1-1,5K nie nadaje się do niczego, a już na pewno do fotografii...
wiem, że użytkujecie od lat lepszych monitorów i po prostu coś takiego jak samsungi i lg nie mieści się Wam w głowie...![]()
- to zrozumiałe i każdy powinien wiedzieć o tym co jest dobre a co nie... i dobrze, że mamy tego świadomość dzięki waszym cierpliwym i wytrwałym wypowiedziom tudzież tłumaczeniom ciągle od nowa...
Widziałem w swoim życiu razy kilka profesjonalne studyjne monitory i to co one potrafią, szczególnie jeśli chodzi o reklamę i ludzką skórę... i uwierzcie nie jestem wrogiem tego sprzętu...ba, nawet bardzo chętnie bym sobie go na biurku postawił... tylko, że:
jest grupa osób, która po prostu nie ma wyboru... i z pewnych względów do tej grupy należęnie mając środków na nic porządnego... i tego panowie nie zmienicie, bo nie od Was to zależy...
nie dziwcie się zatem proszę, bo pytania o taki monitor jako 'zło konieczne' będą się powtarzać i wracać jak bumerang ku waszej coraz to większej irytacji... bo zawsze będzie ktoś, kto musi kupić coś, co nie do końca się nadaje do 'naszych' celów...
i tutaj złota rada 'lepiej nie kupuj nic' i 'ciułaj dalej' jednak nie do końca się sprawdza... bo jak komuś stary crt właśnie pada... to nie kupienie niczego nie będzie korzystnym rozwiązaniem, chyba że o to idzie aby się więcej na forum nie pojawiał :-D bez monitora trudno zabrać głos
dlatego proponowałem osobny wątek, dla tych, którzy chcą podyskutować o tym, co z tego szajsu w przedziale 1-1,5 K wybrać... (choćby przejściowo)
tym bardziej, że jest wiele osób, używających takich właśnie wyświetlaczy z wcale nie złym rezultatem. Podejrzewam, że wiele jest takich osób i na tym forum, jednak w tym wątku wolą się nie odzywać, bo zostaną zakrzyczani przez niewątpliwych znawców tematu, tudzież właścicieli lepszego sprzętu... szkoda, że tu eliminacja odbywa się na zasadzie: 1000 zł co za gówno, nawet nie spojrzę, nawet nie dotknę... a feee![]()
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl