Strona 283 z 378 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Regulator kontrastu jest fabrycznie na 50 i tak powinien zostać. Jeśli jednak kalibracja "zbiła" jaskrawość z minimalnej o 20% to oznacza jednocześnie że bardzo dużą korektę wprowadzono do karty graficznej. W skrócie: Źle. Monitor w takim stanie nie wyświetla poprawnie płynnych gradientów ani szarości.
    75 jest fabrycznie (az sprawdzilem resetujac ustawienia u brata na nieskalibrowanym monitorze i takim samym modelu), dlatego mi przy 48 jasnosci i 50 kontrastu wyszlo 120 nitow, kalibracja oczwiscie jest do poprawki przy jakiejs tam okazji

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

06.11. w krakowskim RCS szykuje się bardzo fajna impra - NEC day, z udziałem p. Wojtka Koska z NEC Display Solutions GmBH, NECzka PA301W (pokaz przedpremierowy!!!) i resztą rodziny PA/Spectraview Reference (no i ja też będę). Serdecznie zapraszam i gorąco polecam, szczególnie że p. Wojtek to naprawdę fachura i wie o technologii LCD znacznie więcej niż ja i p.Tomasz razem wzięci. Ilość miejsc ograniczona, więc rejestrujcie się jak najszybciej!

http://www.rcs2.pl/webpage/pl/nec-day.html

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    75 jest fabrycznie
    To znaczy, że są różne wersje tego monitora, bo jestem pewny, że w tych kilku które przewinęły się przez moje oczy było 50.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Coś już napisał Awatar _fiolek

Domyślnie

Tom01:
    napisz prosze do amatorskiej (no moze troche bardziej zaawansowanej amatorskiej ) obrobki zdjec w domu co kupic z 22/23 cali do ceny 1000 pln, jesli nie wskażesz nic do tej kwoty bede skazany na zakup NEC P221W choc juz cena mnie nieco przeraza ;o/

Pzdr

Uzależniony

Domyślnie

Prawie 3000 postów na ten sam temat a ludzie non stop, uparcie zadają to samo pytanie jakby w nadziei, że może w końcu, po pięćsetczterdziestymszóstym razie ktoś się zlituje i zdradzi tę od lat skrywany sekret o istnieniu cudownego monitora do koloru za 799zl.
    Bo o tak skrajne lenistwo - szanowny przedmówco - jak niechęć do przeczytania wypowiedzi sprzed dosłownie 9 (dziewięciu!) postów raczej Cię nie podejrzewam... ??:

Coś już napisał Awatar _fiolek

Domyślnie

nowart .... netowy napinaczu, mam Ci na zdrowie swoich dzieci przyrzekać ze przeleciałem ponad 100 stron tego tematu poswiecajac prawie 2 godziny??? ...i nie znalazlem jednoznacznej dla mnie odpowiedzi na moje pytanie! stad pytam, bo kto pyta nie bladzi a kto nie pyta (czytaj Ty) ten ....!
    nie pasuje? nie czytaj, nie komentuj i...odpierwiastkuj sie
    i to nie tylko moje zdanie acz wielu raczkujacych na tym forum, ze 90% osob majacych ponad 500 postow na tym forum nabila je w 90% komentarzami w stylu nowarta

bez odbioru wiec swego posta, ktorego pewnie zaraz napiszesz wsadz sobie w swoją mega spostrzegawczosc w wyszukiwaniu... swoich problemow...

Domyślnie

_fiolek - przeczytałes tyle stron i straciłeś tyle czasu, ale ciągle nie możesz przyjąć do wiadomości, że w tej cenie nie znajdziesz nic co nadaje się do obróbki foto. Taki post był juz wczoraj i albo umknał Twojej uwadze, albo zupełnie czytasz bez zrozumienia. link do kliku postów wstecz.
    i jeszcze jeden link na mva.pl

Życzymy Tobie i Twoim dzieciom dużo zdrowia.
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Uzależniony

Domyślnie

Jeden z nas stwierdza fakty, drugi - fakt - strasznie się napina. Ciekawe kto..
    Musisz mieć jednak straszne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, skoro po ponad dwóch godzinach intensywnego studiowania tego wątku nie wydedukowałeś faktu, jaki na każdej stronie przedstawiają fachowcy w tej dziedzienie, choćby sprzed paru wypowiedzi:

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Widziałem większość monitorów jakie są na rynku i powtarzająca się opinia "nie ma nic godnego uwagi poniżej ok 1500-1700 zł" się nie zmienia. Oczywiście jak Pan jakiś w nich wbije do głowy to i zakupi, ale będzie to zły zakup.
    ... i wielu, wielu innych.
    Zatem owocnego, dalszego poszukiwania

Bywalec Awatar goobie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

szanowni koledzy... nie ma się co spinać...
    rozumiem intencje osób, które starają się uporczywie wbić do głowy każdemu, że monitor za 1-1,5K nie nadaje się do niczego, a już na pewno do fotografii...

wiem, że użytkujecie od lat lepszych monitorów i po prostu coś takiego jak samsungi i lg nie mieści się Wam w głowie...
    - to zrozumiałe i każdy powinien wiedzieć o tym co jest dobre a co nie... i dobrze, że mamy tego świadomość dzięki waszym cierpliwym i wytrwałym wypowiedziom tudzież tłumaczeniom ciągle od nowa...

Widziałem w swoim życiu razy kilka profesjonalne studyjne monitory i to co one potrafią, szczególnie jeśli chodzi o reklamę i ludzką skórę... i uwierzcie nie jestem wrogiem tego sprzętu... ba, nawet bardzo chętnie bym sobie go na biurku postawił... tylko, że:

jest grupa osób, która po prostu nie ma wyboru... i z pewnych względów do tej grupy należę nie mając środków na nic porządnego... i tego panowie nie zmienicie, bo nie od Was to zależy...

nie dziwcie się zatem proszę, bo pytania o taki monitor jako 'zło konieczne' będą się powtarzać i wracać jak bumerang ku waszej coraz to większej irytacji... bo zawsze będzie ktoś, kto musi kupić coś, co nie do końca się nadaje do 'naszych' celów...

i tutaj złota rada 'lepiej nie kupuj nic' i 'ciułaj dalej' jednak nie do końca się sprawdza... bo jak komuś stary crt właśnie pada... to nie kupienie niczego nie będzie korzystnym rozwiązaniem, chyba że o to idzie aby się więcej na forum nie pojawiał :-D bez monitora trudno zabrać głos

dlatego proponowałem osobny wątek, dla tych, którzy chcą podyskutować o tym, co z tego szajsu w przedziale 1-1,5 K wybrać... (choćby przejściowo)
    tym bardziej, że jest wiele osób, używających takich właśnie wyświetlaczy z wcale nie złym rezultatem. Podejrzewam, że wiele jest takich osób i na tym forum, jednak w tym wątku wolą się nie odzywać, bo zostaną zakrzyczani przez niewątpliwych znawców tematu, tudzież właścicieli lepszego sprzętu... szkoda, że tu eliminacja odbywa się na zasadzie: 1000 zł co za gówno, nawet nie spojrzę, nawet nie dotknę... a feee
    Pozdrawiam! Adam

kilka fotek...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goobie Zobacz posta
    Widziałem w swoim życiu razy kilka profesjonalne studyjne monitory
    Mówimy minimum socjalnym, czyli monitorze za 1500-1700 zł a nie profesjonalnym.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 283 z 378 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów