Pokaż wyniki od 2 781 do 2 790 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Arek za jasno , do zdjęć ustaw monitor na 80 góra 90cd/m2 , odbitki będą za ciemne...
    Jak wybiorę tryb pracy monitora na sRGB to wtedy mam właśnie 80cd/m2. Natomiast w trybie szerogamutowym powyższe nastawy dają najlepszy efekt po kalibracji. Jak to powiedział Czornyj - największą koszerność :-D

Jak się domyślam mogę przez MultProfilera zjechać w dół z cd m2, ale wówczas pogorszy się liniowośc etc.., więc póki co tak zostawię, a spróbuję dostosować oświetlenie do tego aby obraz na monitorze był porównywalny z odbitkami.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KEYZOR Zobacz posta
    Po czym stwierdzasz ze za jasno ?? byles u Arek_Gd i wiesz jakie ma oswietlenie jak skonfigurowane stanowisko pracy, stwierdzenie za jasno bez takiego kontekstu nie ma sensu.
    Nie był, ale wie w jakich warunkach będę obrabiał zdjęcia - głównie wieczorami, stąd też myślę nad dodatkowym oświetleniem (oprócz 3x60Wat na suficie bezpośrednio nad monitorem) , być może 2 lampki Grafilite - jedna za monitor aby oświetlić ścianę (jasna wanilia) albo szarą kartę A3 (z zestawu Grafilite), druga obok monitora.

Cytat Zamieszczone przez KEYZOR Zobacz posta
    Arek_Gd gratulacje !!! ;-)
    a dziękuję :-D
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 12-10-2010 o 23:57 Powód: Automerged Doublepost
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów